Cu o singura exceptie, marjele de negociere pentru apartamentele scoase la vanzare in marile orase ale tarii sunt mai reduse in trimestrul al doilea din 2017 comparativ cu perioada similara a anului trecut. Acesta nu este decat un semn in plus al presiunii actuale asupra cresterii preturilor la locuinte, generate de concurenta stransa pe ofertele existente in piata, potrivit unui raport realizat de catre AnalizeImobiliare.ro, platforma de cercetare a Imobiliare.ro.

Astfel, in momentul de fata, vanzatorii sunt dispusi sa-si coboare pretentiile, comparativ cu anul trecut, in Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi si in Timisoara. Exceptia de la regula o reprezinta Cluj-Napoca, unde marja de negociere pe segmentul apartamentelor a crescut in prezent. Acest fapt sugereaza ca entuziasmul de majorare a preturilor de pe piata clujeana este usor contrabalansat in negocierea directa cu clientii, potrivit raportului de piata citat.

Navigheaza in continuare pe acest slide pentru a vedea o analiza comparativa a marjelor de negociere la valoarea actuala a preturilor medii din cele mai importante orase ale tarii si respectiv evolutia celor doi indicatori in ultimele 12 luni si trimestrul al doilea din 2017.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Locuintele, mai scumpe cu 5,6%. Cat lasa vanzatorii la pret?