Studiu: 6 din 10 dezvoltatori apreciaza ca preturile solicitate pentru apartamente noi vor creste in urmatorul an

Conform unui studiu realizat in randul expozantilor care vor participa la targul Imobiliarium de la Baneasa, in perioada 11-13 octombrie, o pondere de 60% dintre dezvoltatorii imobiliari se asteapta la cresteri de pana in 10% a pretului pe metru patrat in urmatorul an. Pe de alta parte, 30% dintre acestia considera ca preturile vor stagna in acelasi interval, iar 10% sunt de parere ca vor scadea.

In acelasi timp, cele mai mari impedimente intalnite de la lansarea in Romania au fost, de-a lungul timpului, birocratia si lipsa fortei de munca, urmate indeaproape de evolutia imprevizibila a factorilor externi, precum programul Prima Casa, finantarea, accesibilitatea mijloacelor de transport. Toate acestea pun o presiune suplimentara asupra preturilor.

Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenti la Imobliarium Baneasa activeaza pe piata locala de peste 3 ani, iar restul de 25% se incadreaza in perioada 1 - 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri de apartamente, 25% au in portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axeaza pe ambele tipuri de locuinte. In plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de acestia se incadreaza in segmentele premium si middle din punct de vedere al preturilor.

"Piata constructiilor rezidentiale din Romania a fost si inca este o piata puternic fragmentata, cu foarte putini jucatori capabili sa sustina proiecte rezidentiale de mari dimensiuni pe perioade lungi de timp. Impact Developer & Contractor a inceput dezvoltarea Greenfield Residence acum 12 ani. Proiectele de acest tip sunt exceptii pe piata imobiliara din Romania, pe care predomina proiecte conditionate de spatii limitate. Suntem intr-o faza de maturizare a pietei, care se manifesta atat prin disponibilitatea si cresterea calitatii ofertei, dar si prin cresterea gradului de „sofisticare” a nevoilor clientilor", apreciaza Razvan Ionescu, director de marketing Impact Developer & Contractor.

In opinia sa, mediul economic stabil favorizeaza interesul clientilor de a fi mai pretentiosi si de a cere atat locatie buna, dar si calitate, certificari ale proiectului si cat mai multe facilitati si beneficii" a mai spus Razvan Ionescu.

Citeste si:
Imobiliarium: Reducerea vanzarilor de locuinte apasa asupra preturilor
Adrian Stanescu,...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Printre ansamblurile care vor participa la targul Imobiliarium din 11-13 octombrie se numara Neo Timpuri Noi - divizie a One United, AFI City, Cordia-Parcului 20, Greenfield Residence, Luxuria Domenii Residence, Arcadia Apartments Domenii, H Pipera Lake, Victoriei 139, Cloud 9 Residence, American Village, Valletta Residence, Hils Pallady Apartments, City Point Aviatiei, Atria Urban Resort, Apptown Residence, Swiss Lake Residence, Casa Presei Residence, Satul Scandinav, Metropolitan Residence.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri