Conform unui studiu realizat in randul expozantilor care vor participa la targul Imobiliarium de la Baneasa, in perioada 11-13 octombrie, o pondere de 60% dintre dezvoltatorii imobiliari se asteapta la cresteri de pana in 10% a pretului pe metru patrat in urmatorul an. Pe de alta parte, 30% dintre acestia considera ca preturile vor stagna in acelasi interval, iar 10% sunt de parere ca vor scadea.

In acelasi timp, cele mai mari impedimente intalnite de la lansarea in Romania au fost, de-a lungul timpului, birocratia si lipsa fortei de munca, urmate indeaproape de evolutia imprevizibila a factorilor externi, precum programul Prima Casa, finantarea, accesibilitatea mijloacelor de transport. Toate acestea pun o presiune suplimentara asupra preturilor.

Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenti la Imobliarium Baneasa activeaza pe piata locala de peste 3 ani, iar restul de 25% se incadreaza in perioada 1 - 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri de apartamente, 25% au in portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axeaza pe ambele tipuri de locuinte. In plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de acestia se incadreaza in segmentele premium si middle din punct de vedere al preturilor.

"Piata constructiilor rezidentiale din Romania a fost si inca este o piata puternic fragmentata, cu foarte putini jucatori capabili sa sustina proiecte rezidentiale de mari dimensiuni pe perioade lungi de timp. Impact Developer & Contractor a inceput dezvoltarea Greenfield Residence acum 12 ani. Proiectele de acest tip sunt exceptii pe piata imobiliara din Romania, pe care predomina proiecte conditionate de spatii limitate. Suntem intr-o faza de maturizare a pietei, care se manifesta atat prin disponibilitatea si cresterea calitatii ofertei, dar si prin cresterea gradului de „sofisticare” a nevoilor clientilor", apreciaza Razvan Ionescu, director de marketing Impact Developer & Contractor.

In opinia sa, mediul economic stabil favorizeaza interesul clientilor de a fi mai pretentiosi si de a cere atat locatie buna, dar si calitate, certificari ale proiectului si cat mai multe facilitati si beneficii" a mai spus Razvan Ionescu.

Citeste si:
Cushman: In 2020 am putea avea o corectie de preturi la locuinte
Mihaela Pana, Cushman:...

Printre ansamblurile care vor participa la targul Imobiliarium din 11-13 octombrie se numara Neo Timpuri Noi - divizie a One United, AFI City, Cordia-Parcului 20, Greenfield Residence, Luxuria Domenii Residence, Arcadia Apartments Domenii, H Pipera Lake, Victoriei 139, Cloud 9 Residence, American Village, Valletta Residence, Hils Pallady Apartments, City Point Aviatiei, Atria Urban Resort, Apptown Residence, Swiss Lake Residence, Casa Presei Residence, Satul Scandinav, Metropolitan Residence.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Gran Via va finaliza in aceasta luna Aviatiei Apartments