Facebook si alte companii inclusiv Yahoo si Google au acces la o gama larga de date personale de pe smartphone-urile cu Android, unele dintre companii chiar spionand mesajele text, conform unui raport The Sunday Times citat de PCWorld.com.
Facebook a negat raportul dar totodata a spus ca este in decursul realizarii unor teste “limitate” pe unele terminale mobile, utilizatorii acestora dandu-si in prealabil acceptul de a le accesa textele. Compania a spus ca nu citeste sau scrie mesaje text insa se afla in plin proces de testare a unor noi facilitati pentru terminalele mobile Android asa ca lucreaza impreuna cu cativa utilizatori ce in prealabil si-au dat acceptul pentru aceste teste.

In sectiunea “Permissions” a aplicatiei Facebook de Android se stipuleaza faptul ca aplicatia este autorizata sa primeasca, proceseze si scrie mesaje text precum si sa citeasca aceste comunicatii.

Citeste in detaliu raspunsul Facebook.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri