Intalnire istorica: Mark Zuckerberg, la prima vizita in Rusia, s-a intalnit cu Medvedev

Mark Zuckerberg (28), fondatorul Facebook, a fost in Moscova intr-o vizita care ar trebui, crede guvernul local, sa stimuleze inovatia in Rusia in timp ce seful retelei sociale spera sa isi creasca pozitia pe piata. In cadrul vizitei, Zuckerberg s-a intalnit si cu prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev.

“Conversatie placuta cu Medvedev”, a scris Zuckerman pe Facebook, alaturi de o poza cu ei doi, in costume si zambind, scrie NYTimes.com.

Zuckerberg a vizitat si Piata Rosie, a mancat la un McDonald’s si a ajutat la jurizarea unei competitii locale de programatori, in prima sa vizita in Rusia, o tara foarte importanta pentru Facebook, unde compania nu detine suprematia.

Doi dintre cei mai mari investitori in Facebook sunt rusi – Alisher Usmanov si Yuri Milner, ambii detinand actiuni in valoare de miliarde de dolari in retea. Sergey Brin, co-fondator Google, este de asemenea de origini ruse.

Zuckerberg a discutat cu Medvedev despre rolul Facebook in politica, glumind voalat despre importanta retelei in alegerile prezidentiale din SUA, conform cabinetului de presa al lui Medvedev. Ei au mai discutat si despre problemele legate de drepturi de autor si tehnologie. Intalnirea dintre cei doi a durat 20 de minute, Medvedev primind din partea lui Zuckerberg un tricou cu Facebook.

Numarul de internauti din Rusia este cel mai ridicat din Europa.

Reteaua sociala dominanta in Rusia este VKontakte, fondata de Pavel Durov (27), descris deseori ca fiind “Zuckerberg rus”.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri