Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste 1,2 miliarde de utilizatori la nivel global, si-ar putea pierde popularitatea in urmatorii trei ani, arata un studiu al Universitatii Princeton, dat publicitatii de cotidianul TheGuardian.co.uk.

Cercetatorii universitatii americane aseamana evolutia retelei de socializare cu cea a unei “boli infectioase” care se extinde intr-un mod rapid si dispare bruc apoi, subliniind ca numarul de utilizatori ar putea scadea cu 800 de milioane, la circa 400 de milioane de utilizatori.

Rezultatele studiului cercetatorilor de la Universitatea Princeton au fost calculate pe baza unor formule matematice, iar jurnalistii sustin ca aceste informatii nu trebuie luate ca atare.

Ca model de analiza, cercetatorii s-au bazat pe evolutia retelei MySpace, care a aparut in 2003, iar in anul 2008 a atins un nivel maxim, cu peste 75 de milioane de utilizatori, pentru ca trei ani mai tarziu, reteaua sa isi piarda din popularitate.

Cercetatorii Universitatii Priceton sustin ca declinul retelei de socializare a inceput in anul 2013, moment in care interesul tinerilor pentru reteaua de socializare a scazut puternic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri