95% dintre cereri vin de la persoane fizice, scrie Guardian.

Cotidianul a descoperit informatii ascunse in codul sursa al propriului raport de transparenta care indica informatii despre tipologia cererilor de „uitare” in motorul de cautare dar si asupra celor care au cerut ca anumite informatii sa fie scoase din Google. Datele acopera mai bine de trei sferturi din toate cererile primite vreodata de Google. Pana in prezent, compania a primit peste 280.000 de cereri, din mai 2014, de cand compania americana a fost obligata de Curtea de Justitie a UE sa accepte stergerea informatiilor despre utilizatori, la cererea acestora si doar in anumite situatii.

Dintre cele 218.320 de cereri primite intre 29 mai 2014 si 23 martie 2015, putin peste 101.000 (46%) au fost cu succes rezolvate. Dintre acestea, aproape 100.000 implica „informatii private sau personale”.

Citeste si:

Doar aproape 2.000 de cereri, mai putin de 1% din total, implica „crime, persoane publice, politicieni” sau informatii care tin de protectia minorilor.

Franta este tara care a trimis cele mai multe cereri, urmata de Olanda si de Germania. Belgia si Suedia urmeaza. Italia este tara unde ponderea cea mai mare de cereri au avut legatura cu activitati criminale/politice.