In urma deciziei Primariei Municipiului Bucuresti din decembrie 2017 si in urma declaratiilor primarului general Gabriela Firea, Clever Taxi, aplicatie prin care poti chema taxi-uri de pe terminale mobile, vine cu precizari in privinta activitatii sale si a pozitiei fata de nevoile utilizatorilor din Bucuresti.

“Constatam ca dorintele exprimate de Primarie si primar sunt aliniate cu misiunea si realizarile noastre. In toti cei sapte ani de activitate, am reusit sa furnizam utilizatorilor o solutie sigura, eficienta, intuitiva si rapida de a se deplasa in Capitala Romaniei si orasele din tara. Munca sustinuta din acesti ani ne-a demonstrat ca si utilizatorii isi doresc asa ceva. Suntem prezenti in 20 de orase din Romania, avem parteneriate cu mii de soferi si am facilitat accesul la un transport sigur pentru sute de mii de utilizatori. In cazul stabilirii unui regulament pentru Bucuresti, suntem deschisi colaborarii cu Primaria pentru a duce misiunea mai departe.

In acest moment, cadrul in care Primaria propune sa functioneze serviciul de taximetrie limiteaza foarte mult optiunile utilizatorilor. Noi furnizam un serviciu de punere in legatura a soferului cu orice client, facem acest lucru distinct de dispecerat si complementar acestuia. Oferim astfel un serviciu de e-hailing cu monitorizarea partenerilor, pentru a prioritiza siguranta utilizatorilor. Acesta este principalul motiv pentru care mai mult de 500.000 de utilizatori din Capitala ne aleg, tinand cont de o reputatie care a fost construita in mult timp si cu multe eforturi. Din 2017, suntem parte a grupului Daimler Mercedes, care ofera solutii similare la nivel european, in orase care au un trafic considerabil mai eficient.

De departe, problema cea mai mare in Bucuresti este traficul sufocant, care pune o multime de piedici in buna functionare a lucrurilor. Mai precis, in clasamentul TomTom, se situeaza in top 5 orase cu trafic aglomerat. Intr-un astfel de cadru, noi reusim sa furnizam un taxi in sapte secunde, iar distanta medie parcursa intre sofer si client este de 600 de metri. Efectul direct al aplicatiei Clever Taxi este optimizarea fluxului taxiurilor, acestea petrecand cel mai mult timp in trafic. Un rezultat implicit e fluidizarea traficului general. Sprijinim orice demers pentru digitalizare si orice initiativa de tip smart city, asa cum si Primaria si-a exprimat intentia de a dezvolta in Capitala. Suntem cat se poate de deschisi pentru a ne aduce in continuare contributia.

Am inteles ca o alta prioritate pentru Primaria Capitalei este de a extinde gama posibilitatilor de plata, in afara de cea cash. Noi oferim din 2014 optiunea de plata cu cardul sau SMS pentru toti cei care vor sa se bucure de un transport modern, adaptat nevoilor lor. Soferii nu sunt nevoiti sa plateasca taxe si comisioane pentru un dispozitiv POS in masina. Sustinem inovatia si ne dorim in egala masura sa ne aducem contributia la modernizarea orasului.

Citeste si:
Metoda prin care soferii Bolt si UBER isi pacalesc clientii
Cum reusesc soferii de...

Ce ne dorim acum pentru cetatenii Capitalei, utilizatori sau nu ai aplicatiei Clever Taxi, e sa nu fie impinsi catre un regres si sa fie limitati in alegerile lor de transport zilnic. Ne putem toate sperantele in judecata Primariei si speram ca va lua cea mai buna decizie in interesul cetatenilor. Este timpul ca inovatia, confortul si siguranta sa primeze”.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri