Decizia PMB de a supune la vot regulamentul cadru de organizare si executare a activitatii de taxi in Municipiul Bucuresti expune Romania unui risc major de a intra in procedura de infringement. Comisia Europeana a fost sesizata inca din luna decembrie 2017 cu privire la initiativa Primariei de a interzice accesul liber la aplicatiile de tip agregator.

In prezent, Comisia Europeana investigheaza regulamentul care contravine flagrant practicilor europene, precum si modalitatea lipsita de transparenta in care a fost adoptat.

In cadrul dezbaterilor din ultimele luni, Guvernul prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicatiilor si alte autoritati ale statului si-au manifestat sustinerea fata de activitatea libera a aplicatiilor agregatoare pe piata de transport public. Consiliul Concurentei a declarat de nenumarate ori ca existenta aplicatiilor contribuie la cresterea gradului de concurenta.

Pe parcursul acestor luni, zeci de mii de bucuresteni au semnat petitii pentru mentinerea in forma actuala a aplicatiilor agregatoare. Adoptarea acestui regulament va afecta peste un milion de bucuresteni, atat consumatorii, cat si soferii de taxi.

Sprijinul pentru existenta acestor aplicatii a fost exprimat si de catre numeroase asociatii profesionale si ONG-uri din industria transportului.

Regulamentul pe care Primaria Capitalei il propune nu este sustinut de niciuna din partile direct afectate si contravine legilor nationale si directivelor europene.

Clever Taxi va continua sa faca toate demersurile legale necesare la nivel national si european pentru a apara un serviciu care realmente a modernizat, revolutionat si aliniat la standardele europene piata de taximetrie din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri