Documentul va fi trimis Oficiului pentru Privatizari (OPSPI) spre revizuire pana la sfarsitul acestei luni, se arata intr-un comunicat oficial.

Reprezentantii consortiului spun ca oferta se va derula in trimestrul I 2012. Anterior, Florin Vladan, noul sef al OPSPI a declarat ca oferta de actiuni ar putea sa se desfasoare in luna februarie.

„Transelectrica este o companie puternica si cu perspective de dezvoltare si suntem increzatori ca aceasta oferta de actiuni va atrage interesul unei game largi de investitori”, a declarat Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Citeste si:

Consortiul BCR – Intercapital Invest – Swiss Capital a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru intermedierea ofertei publice secundare de vanzare a 10.995.472 actiuni Transelectrica, reprezentand 15% din capitalul social al companiei, detinute de Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ministerul Economiei detine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%. Restul actiunilor sunt tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti.