Steven van Groningen, seful Raiffeisen Bank, a fost ales in Comitetul Reprezentantilor Fondului Proprietatea (FP), candidatura acestuia obtinand 91,5% din voturile actionarilor prezenti la adunarea generala. SIF Moldova, unul dintre cei mai mari actionari institutionali romani de la FP, nu si-a putut impune propriul candidat.
Presedintele Raiffeisen Bank a fost sustinut sustinut de americanii de la Elliott Associates, cel mai mare actionar al FP.

Al doilea loc ramas vacant in Comitetul Reprezentantilor va fi ocupat de Piotr Rymaszewski, de asemenea sustinut de catre fondul de hedging Elliott. Polonezul a fost votat de 88,4% din actionarii prezenti la AGA.

Ultimul loc ramas liber in Comitet va fi ocupat de Julian Healy, propus de City of London, al doilea cel mai mare actionar al FP.

Liviu Claudiu Doros, vicepresedintele SIF Moldova, unul dintre cei mai mari actionari institutionali romani de la FP, nu a intrat in consiliu dupa ce a obtinut doar 21,2% din voturi. De cealalta parte, bancherul de investitii Victor Cionga si presedintele AIPC Dumitru Beze au obtinut 14,3%, respectiv 6,9% din voturi.

In Consiliul Reprezentantilor vor ramane Sorin Mindrutescu, CEO-ul Oracle Romania, si Cristian Busu, fostul director economic inainte ca Fondul Proprietatea sa intre sub administrarea Franklin Templeton.

Actionarii Fondul Proprietatea (FP) au aprobat, in principiu, listarea secundara pe Bursa din Varsovia. Fraklin Templeton, administratorul FP, va prezenta un plan detaliat catre actionari pana cel tarziu pana la data de 31 mai 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri