Fondul american de hedging Elliottt Associates este cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea, cu o participatie indirecta de 13,86% din actiuni, prin companiile Manchester Securities si Beresford, scrie Mediafax.

Din partea Elliott candideaza, alaturi de Groningen, si Piotr Rymaszewski, directorul general al societatii de administrare a investitiilor Octava NFI din Polonia.

City of London, care detine circa 7% din actiunile FP, l-a propus pentru comitet pe Julian Rupert Francis Healy, in prezent membru provizoriu, in locul lui Bogdan Dragoi, care a demisionat dupa numirea sa in functia de ministru al Finantelor Publice.

Pe lista actualizata cu inscrierile depuse pana marti mai figureaza Cristian Busu, membru din actualul Comitet al Reprezentantilor, Dumitru Beze (presedintele Asociatiei Investitorilor de pe Piata de Capital), Razvan Mircea Milea si Ilie Calugaru. Propunerile pot fi depuse pana joi.

Citeste si:

Actionarii vor discuta pe 4 aprilie revocarea Comitetului Reprezentantilor, propunere facuta de patru actionari, printre care mostenitorii fostului industrias Nicolae Malaxa Georgiei Palade van Duse si Philipe Palade, ca urmare a diminuarii participatiei statului la 2,69% din actiunile FP.

Comitetul Reprezentantilor este format din patru membri si un presedinte, iar in prezent un loc este vacant, dupa demisia lui Bogdan Dragoi.

Principalele atributiie ale Comitetului Reprezentantilor sunt sa supravegheze administratorul fondului, sa convoace AGA, sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli, sa monitorizeze investitiile si tranzactiile majore din portofoliu si sa verifice atingerea tintelor de randament. De asemenea, cei cinci pot recomanda actionarilor incetarea contractului de administrare cu Templeton, daca apreciaza ca o astfel de masura va fi in avantajul actionarilor.