"In sedinta Comitetului Reprezentantilor Fondul Proprietatea care a avut loc in data de 25 aprilie 2012 a fost reconfirmat in calitate de presedinte al Comitetului Reprezentantilor domnul Sorin - Mihai Mindrutescu", se spune in anunt.

Actualul Comitet al Reprezentantilor a fost ales de actionari la 4 aprilie, intr-o AGA, iar de atunci si pana miercuri nu a fost numit un presedinte al Comitetului, format din cinci membri.

In AGA de la inceputul lunii aprilie au fost realesi doi dintre membrii fostului Comitet, Sorin Mindrutescu si Cristian Busu, iar cei trei noi membri au fost sustinuti de cei mai mari actionari ai FP, fondul american de hedging Elliottt Associates si City of London.

Mindrutescu a fost presedinte si in fostul Comitet al Reprezentantilor, ocupand in perioada februarie - aprilie postul ramas vancat ca urmare a demisiei lui Bogdan Dragoi dupa numirea sa in functia de ministru al Finantelor Publice.

Cel mai mare actionar al FP, Elliottt Associates, este reprezentat in actualul Comitet de Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, si de Piotr Rymaszewski, directorul general al societatii de administrare a investitiilor Octava NFI din Polonia. Compania Octava NFI este controlata indirect de Elliot Associates.

Citeste si:

Elliott detine indirect 13,91% din actiunile Fondului Proprietatea, prin companiile Manchester Securities si Beresford.

City of London, al doilea cel mai mare actionar al Fondului, este reprezentat de Julian Rupert Francis Healy. Healy a fost membru provizoriu si in fostul Comitet, in locul lui Dragoi. City of London controleaza 7,21% din actiuni.

Principalele atributii ale Comitetului Reprezentantilor sunt sa supravegheze administratorul Fondului, sa convoace AGA, sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli, sa monitorizeze investitiile si tranzactiile majore din portofoliu si sa verifice atingerea tintelor de randament. De asemenea, cei cinci pot recomanda actionarilor incetarea contractului de administrare cu Templeton, daca apreciaza ca o astfel de masura va fi in avantajul actionarilor.