"Aceasta criza nu are cum sa dureze pentru totdeauna.Cel mai probabil intr-un an sau doi criza va lua sfarsit, iar euro va ramane o moneda mai puternica si mai respectabila. Este doar o chestiune de timp", a declarat oficialul Franklin Templeton, companie care administreaza si Fondul Proprietatea (FP).

Acesta mentioneaza ca bursele din Europa au scazut excesiv in ultimii ani, cu precadere bursele din estul continentului, acolo unde "Franklin Templeton vede oportunitati de investitie, asa cum este cazul Romaniei, de exemplu".

"Nu avem sume alocate unor sectoare in care sa investim. Pur si simplu cautam actiuni ieftine care merita cumparate. In Romania am investit peste 80 de milioane de dolari pana acum si suma va creste. Pentru noi Fondul Proprietatea este una dintre cele mai mari astfel de oportunitati, avand in vedere ca se tranzactioneaza la discount de 50% (n.red. fata de VAN). Daca regulamentele ne-ar permite, probabil am cumpara aproape tot Fondul", a spus seful Templeton Emerging Markets.

Citeste si:

David Smart, directorul diviziei de fonduri suverane ale grupului Franklin Templeton, este de parere ca ratele de indatorare ale Romaniei sunt "foarte respectabile" mai ales in comparatie cu cifrele inregistrate in tarile din vestul Europei. "Guvernul a facut o treaba buna in privinta obtinerii capitalului si a diversificarii surselor de venit ale tarii".

"Cred ca economia Romaniei va avea o evolutie si o dezvoltare mai buna decat cele din vestul Europei, deoarece in prezent nu mai exista fluxuri de 'easy money' asa ca tara va fi oarecum obligata sa aplice principiile unei piete libere si si sa apeleze la reforma fiscala pentru atragerea investitiilor", a concluzionat Mark Mobius.

Sursa imagine: blogul personal