La ora 10:54, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,22%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,35% peste nivelul de joi. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), avansa cu 0,64%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, era cu 0,26% peste ziua precedenta.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era in crestere cu 0,57%.

Operatiunile din prima ora au insumat 2,1 milioane lei (470.000 de euro), valoare din care 86% au reprezentat tranzactiile cu actiunile Erste (1 milion de lei) si Fondul Proprietatea (749.000 de lei).

Citeste si:

Titlurile Erste au urmat traiectoria de la Viena si au urcat cu 2,41%, la 85 lei, in timp ce actiunile Fondului Proprietatea au scazut cu 0,3%, la 0,506 lei.

Titlurile Fondului Proprietatea au scazut vizibil joi, cu 3,33%, investitorii reactionand negativ dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anulat, miercuri, o hotarare AGA prin care Templeton a fost numit administrator. Dupa decizia instantei, Franklin Templeton a anuntat ca va continua sa administreze Fondului Proprietatea, in conformitate cu statutul actual, avand in vedere ca versiunea la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent.

Dupa prima ora a sedintei de vineri, marile piete europene erau in scadere cu pana la 0,2%, in contextul temerilor ca avansul economiei mondiale ramane slab, dar si al asteptarilor ca un raport al Eurostat va arata scaderea productiei industriale din zona euro in august.