Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,31%, intr-o piata unde actiunile Fondului Proprietatea (FP) au reusit sa incheie ziua peste pragul psihologic de 0,6 lei/titlu pentru prima data in ultimele 12 luni, informeaza Mediafax.
Dupa primele 15 minute de tranzactionare, indicii BET si BET-XT avansau cu cate 0,07%. Indicele BET reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni, iar indicele extins BET-XT cuprinde primele 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, al celor mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a crescut cu 0,25%.

In acelasi timp, indicii BET-FI si BET-NG s-au plasat cu 0,1% si, respectiv, cu 0,19% peste nivelurile de luni. Indicele BET-FI reflecta evolutia titlurilor SIF-urilor si a actiunilor Fondului Proprietatea, iar BET-NG cuprinde actiunile companiilor din sectorul energetic.

Investitorii au realizat tranzactii cu actiuni emise de 25 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale. Operatiunile au cumulat 706.000 de lei (162.000 de euro), valoare cu 28% sub rulajul de la debutul sedintei precedente, de 980.000 de lei (224.000 de euro).

Actiunile Fondului Proprietatea si titlurile Erste au fost cele mai lichide din piata, cu transferuri de 347.000 de lei si, respectiv, de 115.000 de lei. Cele doua actiuni au asigurat, astfel, doua treimi din rulajul pietei.

Titlurile Fondului Proprietatea au avansat cu 0,25%, la 0,5955 lei, iar cotatia actiunilor Erste a urmat evolutia de la Viena si a urcat cu 1,9%, la 110 lei.

Marile piete europene au deschis sedinta in crestere cu pana la 1,1%, pentru prima data in ultimele trei zile, sustinute de asteptarile investitorilor ca bancile centrale vor continua masurile pentru sustinerea revenirii economiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri