Senatorii si deputatii din comisii au aprobat in unanimitate candidatura lui Dan Radu Rusanu, precum si candidaturile lui Daniel Daianu, pentru functia de prim-vicepresedinte, a lui Mircea Ursache, pentru functia de vicepresedinte pentru CNVM si a lui Ion Giurescu pentru functia de vicepresedinte pentru pensii private.

Membrii comisiei au avizat favorabil, de asemenea, candidatura lui Corneliu Moldoveanu pentru functia de vicepresedinte pentru comisia de supraveghere a asigurarilor, acesta primind insa doua voturi "impotriva".

Cele patru comisii parlamentare au aprobat un numar de patru candidaturi pentru functii neexecutive in cadrul Consiliului ASF: Marian Sarbu si Biro Albin (unanimitate de voturi "pentru"), Marcu Gheorghe (doua abtineri) si Marian Mirzac (trei voturi "impotriva").

Candidatura lui Cornel Coca Constantinescu a fost respinsa de senatorii si deputatii din comisiile de specialitate, aceasta intrunind numai cinci voturi "pentru".

Citeste si:

Din cei zece candidati pentru cele noua locuri in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Cornel Coca Constantinescu, fost membru in conducerea fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor, a fost singurul din afara actualei conduceri a ASF.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a prezentat, marti, dupa sedinta Birourilor permanente reunite, calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, in urma adoptarii OUG care reduce la 9 numarul membrilor acesteia.

"In conducerea ASF raman noua membri. Procedura se ia de la inceput. Se numesc toti inca o data conform cu legislatia care a fost modificata. Nu au demisionat unii si raman ceilalti. Toti intra in procedura, incep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta in vot, se supun votului plenului", a precizat vicepresedintele Senatului.

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.