Update: Franklin Templeton va administra pentru inca cel putin doi ani Fondul Proprietatea, dupa ce majoritatea covarsitoare a actionarilor prezenti la AGA de vineri au aprobat prelungirea mandatului.

Stirea initiala

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat propunerea facuta de americanii de la Elliott Associates privind reducerea mandatului de administrare al FP de la patru la doi ani. Franklin Templeton, actualul administrator al Fondului Actualul ceruse anterior ca mandatul sa fie prelungit cu inca patru ani, iar criteriile de performanta sa fie stabilite ulterior.

In conditiile actuale, Templeton va trebui sa convoace o Adunare a Actionarilor cu sase luni inaintea expirarii mandatului, unde se va decide daca mandatul este prelungit, sau daca se incepe selectia pentru un nou manager.

In cazul in care mandatul nu este prelungit, administratorul trebuie sa convoace o AGA in care sa sa aleaga candidatul pentru administrarea Fondul Proprietatea.

Legea care scoate la lumina...
Citeste si: Ce salarii au directorii marilor companii listate pe bursa romaneasca

Potrivit unor persoane prezente la AGA de vineri, unii actionari nu au inteles daca au votat pentru reducerea mandatului administratorului sau pentru mentinere actualului administrator, si au cerut repetarea votului. Cererea a fost respinsa, oficialii Templeton declarand ca in caz contrar validitatea AGA ar putea sa fie contestata in instanta.

Actionarii au mai votat in proportie de peste 90% pentru reducerea capitalului social si distribuirea banilor rezultati catre actionari, insa decizia nu a putut sa fie aprobata deoarece Adunarea Generala Extraordinara (AGEA) a avut un cvorum de 45,8%, fata de minimul de 50%.

Votul a avut loc doar pentru a se putea mentiona in procesul verbal al Adunarii ca actionarii au sustinut in proportie covarsitoare reducerea capitalului social prin miscorarea valorii nominale a actiunilor de la 1 leu la 0,95 lei.

Tot in AGA de vineri a fost aprobat un nou program de rascumpare de actiuni, prin care va fi achizitionat 10% din capitalul Fondului. Pretul de cumparare va fi cuprins intre 0,2 si 1,5 lei/actiune.

Cum detectezi un broker...
Citeste si: Cum detectezi un broker ilegal si metodele de inselaciune ale acestuia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Fondul Proprietatea a cumparat actiuni proprii de 3,8 mil. euro