Potrivit unei decizii ASF, SIF Muntenia va plati 0,305 lei pe actiune, cu 4% mai mult decat ultimul pret de joi al actiunilor Biofarm, astfel ca valoarea ofertei s-ar putea ridica la 152,67 milioane lei (34,18 milioane euro). Operatiunea va fi intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital, informeaza Mediafax.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a obligat la inceputul lunii martie SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana sa lanseze o oferta de preluare la producatorul farmaceutic, considerand ca cele doua societati de investitii financiare actioneaza concertat. Decizia autoritatii vine in contextul in care SIF Banat-Crisana controleaza SAI Muntenia si 4,99% din capitalul SIF Muntenia. SIF Muntenia este administrata de SAI Muntenia.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Muntenia controleaza 32,98% din actiunile Biofarm, iar SIF Banat Crisana detine un pachet reprezentand 21,3% din titluri, astfel ca societatile de investitii financiare detin peste 33% din actiuni, pragul la care legislatia pietei de capital impune lansarea unei oferte de preluare pentru titlurile aflate in portofoliul altor investitori.

In actionariatului Biofarm se regaseste si SIF Moldova, cu 13,81% din actiuni. Actiunile Biofarm sunt tranzactionate un pret de 0,3 lei pe actiune, cu 2,39% peste inchiderea de joi.

Biofarm vrea sa rascumpere...
Citeste si: Biofarm vrea sa rascumpere actiuni de aproape 10 mil. euro