SIF Banat-Crisana (SIF1) a devenit, prin intermediul unor participatii directe si indirecte, actionarul majoritar al producatorului de medicamente Biofarm (BIO). Mutarea vine dupa ce SIF Moldova si-a vandut integral pachetul de actiuni pe care il mai detinea la Biofarm pentru 38 mil. lei (7,9 mil. euro).

In prezent, SIF Banat-Crisana detine, in mod direct, 36,7% din actiunile Biofarm si alte 50,9% din titlurile producatorului de medicamente indirect, prin intermediul SIF Muntenia (SIF4). SIF Banat-Crisana controleaza integral SAI Muntenia Invest, firma care administreaza SIF Muntenia.

SIF Banat-Crisana a cumparat saptamana aceasta pachetul de 11,6% din actiunile Biofarm pe care SIF Moldova il detinea. Tranzactia s-a realizat la un pret de 0,33 lei/actiune, aproape de media de pret inregistrata de titlurile BIO pe bursa luna aceasta.

Ca urmare a acestei tranzactii, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia controleaza impreuna 87,7% din actiunile Biofarm.

Producatorul de medicamente este in prezent evaluat pe Bursa de Valori Bucuresti la 335 mil. lei (70,3 mil. euro).

Citeste si:
Biofarm face spectacol pe bursa.Se pregateste un investitor strategic?
Biofarm face spectacol pe...

Biofarm a inchis anul trecut cu un profit net de 38,4 mil. lei (+6,6% y/y), iar in T1 2019 societatea a inregistrat un castig net de 16,2 mil. lei (+37,2% y/y).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Care sunt actiunile preferate de cei mai mari investitori de pe bursa