Jurnalistul spune pe blogul sau ca este surprins de decizia ASF si subliniaza ca Autoritatea i-a blocat astazi accesul la e-mail.

“Autoritatea de Supraveghere Financiara anunta ca, incepand cu data de 13.12.2014, a incetat contractul nr. 4229/13.12.2013 incheiat cu SC RST MEDIA SRL pentru prestarea de servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice. Prin urmare, relatia cu reprezentantii mass-media va fi gestionata de acum inainte de catre Serviciul Comunicare din cadrul ASF”, se mentioneaza intr-un comunicat al ASF, fara a se da insa o motivatie a deciziei.

La inceputul acestui an, firma RST Media a castigat licitatia privind prestarea de servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice, valoarea contractului fiind de 992.000 lei (220.000 euro), cu TVA, pentru trei ani.

Citeste si:

“Societatea RST MEDIA a luat act cu surprindere de continutul comunicatului de presa al Autoritatii de Supraveghere Financiara din data de 15.12.2014.

In luna noiembrie, RST MEDIA a solicitat Autoritatii de Supraveghere Financiara, incheierea unui nou contract subsecvent in conformitate cu acordul cadru sus-mentionat, societatea neprimind pana la data de 8 decembrie 2014 niciun raspuns din partea Consiliului ASF. Prin urmare, in data de 11 decembrie 2014, societatea RST MEDIA a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara, potrivit contractului mentionat, de declansarea tratativelor pentru rezolvarea pe cale amiabila a disputelor dintre ASF si RST Media pana la data de 26 decembrie 2014 (conform prevederilor contractului – 15 zile de la demararea tratativelor). Pana in acest moment nu am primit niciun raspuns la solicitarea noastra, din partea Consiliului ASF”, mentioneaza Radu Soviani pe blogul sau
.
Mai mult, in cadrul unei intalniri de lucru de luni, 15 decembrie 2014, ora 14.00, Radu Soviani a fost informat de catre Misu Negritoiu, presedintele ASF, ca este ultima zi de colaborare contractuala cu societatea RST MEDIA. Jurnalistul spune ca a solicitat sa ii fie pusa la dispozitie o hotarare a Consiliului ASF, insa pana la aceasta ora nu am primit Hotararea Consiliului ASF referitoare la ,,incetarea contractului nr. 4229/13.12.2013’’.

“Intrucat din punctul de vedere al SC RST MEDIA SRL suntem in perioada in care ASF trebuie sa faca, potrivit contractului ,,toate eforturile pentru rezolvarea amiabila a disputelor’’, data dupa care ne putem adresa tuturor instantelor de judecata, rugam reprezentantii mass-media sa inteleaga faptul ca RST MEDIA nu ofera mai multe amanunte in acest sens, in acest moment. RST MEDIA urmeaza sa manifeste transparenta maxima fata de reprezentantii mass-media, dupa data de 26 decembrie 2014, indiferent daca disputele legate de contract vor fi/ nu vor fi rezolvate pe cale amiabila”, concluzioneaza Radu Soviani.