Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a incheiat contractul cu RST MEDIA, firma angajata pentru prestarea de servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice controlata de Radu Soviani, cel care ocupa functia de purtator de cuvant al institutiei.

Jurnalistul spune pe blogul sau ca este surprins de decizia ASF si subliniaza ca Autoritatea i-a blocat astazi accesul la e-mail.

“Autoritatea de Supraveghere Financiara anunta ca, incepand cu data de 13.12.2014, a incetat contractul nr. 4229/13.12.2013 incheiat cu SC RST MEDIA SRL pentru prestarea de servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice. Prin urmare, relatia cu reprezentantii mass-media va fi gestionata de acum inainte de catre Serviciul Comunicare din cadrul ASF”, se mentioneaza intr-un comunicat al ASF, fara a se da insa o motivatie a deciziei.

La inceputul acestui an, firma RST Media a castigat licitatia privind prestarea de servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice, valoarea contractului fiind de 992.000 lei (220.000 euro), cu TVA, pentru trei ani.

“Societatea RST MEDIA a luat act cu surprindere de continutul comunicatului de presa al Autoritatii de Supraveghere Financiara din data de 15.12.2014.

In luna noiembrie, RST MEDIA a solicitat Autoritatii de Supraveghere Financiara, incheierea unui nou contract subsecvent in conformitate cu acordul cadru sus-mentionat, societatea neprimind pana la data de 8 decembrie 2014 niciun raspuns din partea Consiliului ASF. Prin urmare, in data de 11 decembrie 2014, societatea RST MEDIA a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara, potrivit contractului mentionat, de declansarea tratativelor pentru rezolvarea pe cale amiabila a disputelor dintre ASF si RST Media pana la data de 26 decembrie 2014 (conform prevederilor contractului – 15 zile de la demararea tratativelor). Pana in acest moment nu am primit niciun raspuns la solicitarea noastra, din partea Consiliului ASF”, mentioneaza Radu Soviani pe blogul sau
.
Mai mult, in cadrul unei intalniri de lucru de luni, 15 decembrie 2014, ora 14.00, Radu Soviani a fost informat de catre Misu Negritoiu, presedintele ASF, ca este ultima zi de colaborare contractuala cu societatea RST MEDIA. Jurnalistul spune ca a solicitat sa ii fie pusa la dispozitie o hotarare a Consiliului ASF, insa pana la aceasta ora nu am primit Hotararea Consiliului ASF referitoare la ,,incetarea contractului nr. 4229/13.12.2013’’.

“Intrucat din punctul de vedere al SC RST MEDIA SRL suntem in perioada in care ASF trebuie sa faca, potrivit contractului ,,toate eforturile pentru rezolvarea amiabila a disputelor’’, data dupa care ne putem adresa tuturor instantelor de judecata, rugam reprezentantii mass-media sa inteleaga faptul ca RST MEDIA nu ofera mai multe amanunte in acest sens, in acest moment. RST MEDIA urmeaza sa manifeste transparenta maxima fata de reprezentantii mass-media, dupa data de 26 decembrie 2014, indiferent daca disputele legate de contract vor fi/ nu vor fi rezolvate pe cale amiabila”, concluzioneaza Radu Soviani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri