“Fondul nu va inregistra nicio incasare (n.red. de pe urma listarii secundare), si nu exista nicio oferta asociata cererii de admitere la tranzactionare a GDR-urilor mentionate in acest prospect. Fondul se asteapta sa inregistreze costuri estimate la 18.858.693 lei aferente admiterii”, se mentioneaza in prospectul publicat de FP.

Fondul se va lista la Londra miercuri, 29 aprilie, prin intermediul certificatelor de depozit (GDR), aceleasi instrumente financiare folosite si in cazul listarilor pe LSE ale Electrica si Romgaz. Fiecare GDR va ingloba 50 de actiuni Fondul Proprietatea, numarul GDR-urilor fiind limitat la o treime din capitalul FP, adica 4,06 miliarde de titluri ale Fondului.

FP nu va face oferta de vanzare pe Bursa din Londra, listarea fiind strict tehnica. Cel mai mare actionar al Fondul Proprietatea este fondul american de hedging Elliott Associates, care controleaza 17% din actiuni prin intermediul companiei financiare Manchester Securities.

Actiunile Fondul Proprietatea cresteau la finalul sedintei bursiere de vineri cu 0,8%, continuand astfel o serie de 11 sedinte consecutive in care acestea nu au mai scazut. La ora 17:00, un titlu FP era cotat la 0,93 lei, Fondul fiind astfel evaluat la 11,3 mld. lei.