Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat Proiectul de Regulament privind listatarea pe o piata din alt stat membru al UE, prin intermediul titlurilor de interes a actiunilor admise la tranzactionare pe o piata reglementata din Romania. Modificarile la regulament reprezinta ultimul pas de care Fondul Proprietatea are nevoie pentru a se lista pe Bursa din Londra.

Proiectul este supus unei perioade de consultare publica pana in data de 15 noiembrie. Titlurile de interes (DIs - depository interests) reprezinta modalitatea prin care Franklin Templeton, compania care administreaza FP, vrea sa realizeze listarea secundara a Fondului.

FP va fi listata pe piata “specialist fund market” a bursei londoneze, o sectiune adresata investitorilor institutionali, si unde in prezent se tranzactioneaza 25 de fonduri de investitii similare FP. Compania romaneasca va fi cea mai mare de pe aceasta piata, avand in vedere activele de 3,3 mld. euro ale Fondului Proprietatea.

Templeton mizeaza pe listarea la Londra anticipand ca o cerere mai mare din partea investitorilor va impinge in sus cotatia actiunilor FP. Fondul a deschis sedinta de tranzactionare de joi cu o crestere minora, de 0,05%, pana la 0,94 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri