Fondul Proprietatea (FP) incepe miercuri cel de-al saselea program de rascumparare de actiuni, in cadrul caruia poate achizitiona aproape 8% din titluri, cumpararea de certificate de depozit (GDR) pe bursa de la Londra urmand sa se desfasoare prin intermediul bancii americane Goldman Sachs.

Al saselea program de rascumprare de actiuni a fost aprobat de actionari la finele lunii aprilie. Programul de rascumparare are drept scop reducerea capitalului social. Perioada maxima de derulare a acestui program de rascumparare expira in data de 15 noiembrie 2016, se arata intr-un anunt transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti.

Achizitiile vor viza un numar maxim de 891.770.055 actiuni sau echivalent in certificate de depozit, reprezentand 7,97% din numarul total de titluri, sau 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevanta, aplicandu-se valoarea cea mai mica dintre acestea doua.

Fondul nu poate detine mai mult de 10% din actiunile proprii, iar in prezent are in posesie 227.572.250 de titluri, reprezentand o participatie de 2,03%, achizitionate in cadrul celui de-al cincilea program de rascumparare, incheiat la sfarsitul lunii iulie. Lansarea celei de-a sasea runde a devenit posibila dupa ce ASF a avizat in luna august anularea celor 990.855.616 actiuni preluate prin cel de-al patrulea program de achizitii.

Pretul de rascumparare al titlurilor in cadrul celui de-al saselea program nu poate fi mai nu poate fi mai mic de 0,2 lei/actiune sau mai mare de 2 lei/actiune, se arata in raportul FP.

Citeste si:
Companiile de pe bursa pun pe masa 2 mld. lei pentru rascumparari
Companiile de pe Bursa de la...

In cazul achizitiei de certificate de depozit avand la baza actiuni suport in legatura cu actiuni ale Fondului, calculul numarului de actiuni in legatura cu pragurile de mai sus se va face in functie de numarul de actiuni ale Fondului pe care sunt grevate aceste instrumente, iar pretul minim si maxim de achizitie al acestora, in echivalent valutar, va fi cuprins in limitele de pret aplicabile rascumpararilor de actiuni mai sus descrise si va fi calculat in functie de numarul de actiuni reprezentate de fiecare certificat de depozit avand la baza actiuni suport.

FP a selectat ca intermediari, in urma evaluarii ofertelor depuse, firma de brokeraj Wood & Company Financial Services pentru rascumparare de actiuni listate pe Bursa de Valori Bucuresti si Goldman Sachs International pentru achizitia de GDR-uri listate pe London Stock Exchange.

Fondul poate rascumpara un volum zilnic de actiuni de pana la 25% din cantitatea medie zilnica de actiuni ale Fondului (fie sub forma de actiuni ordinare ale Fondului, fie GDR-uri) care sunt tranzactionate pe piata reglementata pe care se efectueaza achizitia, calculat potrivit legislatiei aplicabile, se arata in raport.

Actiunile Fondului Proprietatea au inchis marti in crestere cu 0,9%, compania avand o capitalizare de 8,6 miliarde lei.

Citeste si:
Fondul Proprietatea devine cel mai mare actionar Fondul Proprietatea!
Fondul Proprietatea devine...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Fondul Proprietatea face oferta de cumparare pentru propriile actiuni