ASF explica faptul ca Grigore Chis nu a indeplinit respectivele criterii deoarece “a incalcat in mod repetat legislatia pietei de capital in perioada in care a detinut calitatea de conducator/director general al BRK Financial Group si a fost sanctionat de catre ASF/CNVM, tipul sanctiunilor aplicate, natura si gravitatea faptelor savarsite, fiind aspecte de natura sa conduca la concluzia ca buna reputatie a domnului Grigore Chis este afectata”.

ASF nu i-a acordat avizul nici lui Tiberiu Stratan, fost vicepresedinte BRK Financial Group, care la inceputul anului preluase atributiile de presedinte ale lui Mihai Buliga. Autoritatea mentioneaza ca acesta nu a dovedit transparenta si deschidere in relatie cu ASF, nu a facut dovada detinerii unor cunostinte care sa demonstreze ca are capacitatea profesionala de a desfasura activitatea specifica functiei vizate in mod corect, prudent si eficient. De asemenea, ASF a considerat ca experienta acestuia este prea redusa in raport cu dimensiunea si riscurile pe care le implica casa de brokeraj.

In schimb, ASF i-a avizat in board-ul BRK pe Florin Daniel Gavrila, Dragos Rosu si Catalin Mancas.

Decizia Autoritatii vine dupa ce tot in sedinta de saptamana aceasta nu i-a acordat avizul lui Mihai Fercala, presedintele directoratului SIF Transilvania.