ASF respinge numirea lui Grigore Chis in board-ul BRK Financial Group

Grigore Chis (foto), fostul director general al BRK Financial Group, nu a primit avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru numirea ca membru in Consiliul de Administratie al singurei societati de brokeraj listata pe bursa, deoarece nu indeplineste criteriile privind asigurarea unui management corect, prudent si eficient.

ASF explica faptul ca Grigore Chis nu a indeplinit respectivele criterii deoarece “a incalcat in mod repetat legislatia pietei de capital in perioada in care a detinut calitatea de conducator/director general al BRK Financial Group si a fost sanctionat de catre ASF/CNVM, tipul sanctiunilor aplicate, natura si gravitatea faptelor savarsite, fiind aspecte de natura sa conduca la concluzia ca buna reputatie a domnului Grigore Chis este afectata”.

ASF nu i-a acordat avizul nici lui Tiberiu Stratan, fost vicepresedinte BRK Financial Group, care la inceputul anului preluase atributiile de presedinte ale lui Mihai Buliga. Autoritatea mentioneaza ca acesta nu a dovedit transparenta si deschidere in relatie cu ASF, nu a facut dovada detinerii unor cunostinte care sa demonstreze ca are capacitatea profesionala de a desfasura activitatea specifica functiei vizate in mod corect, prudent si eficient. De asemenea, ASF a considerat ca experienta acestuia este prea redusa in raport cu dimensiunea si riscurile pe care le implica casa de brokeraj.

In schimb, ASF i-a avizat in board-ul BRK pe Florin Daniel Gavrila, Dragos Rosu si Catalin Mancas.

Decizia Autoritatii vine dupa ce tot in sedinta de saptamana aceasta nu i-a acordat avizul lui Mihai Fercala, presedintele directoratului SIF Transilvania.

Citeste si:
Un fond care se bazează pe ”foamea” de chirii a românilor va fi...
Premieră: Un fond care se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri