Sectorul energetic in revenire. Petrolul vazut si la 70$/baril

Revenirea preturilor in sectorul energetic este asteptata sa se reflecte la nivelul companiilor din domeniu, afectate de tendinta negativa inregistrata in ultimii ani.

“Ma astept la dezvoltarea catorva trenduri, unele incepute deja. Revenirea preturilor la energie este primul la care as vrea sa fac referire. Daca ne uitam la cererea si oferta de pe plan international, este mai degraba de asteptat sa nu mai vedem prea curand o perioada cu un pret al barilului de petrol de 30-40 dolari. In aceste conditii, companiile petroliere vor inregistra o crestere a profiturilor si vor relua investitiile, lucru care se va vedea la Petrom si Romgaz, dar care va avea un impact pozitiv si asupra companiilor de servicii din sector, precum Dafora si Prospectiuni”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al casei de brokeraj Tradeville.

Barilul de petrol Brent se tranzactiona ieri la un pret de 62,2 dolari, dupa o crestere de aproape 11% la nivelul intregului an 2017 si de 39% fata de minimele anului, atinse in luna iunie. Si actiunile Petrom (SNP) au crescut cu 10,3% in acest an, insa in ultimele cinci luni acestea au avut fluctuatii modeste de pret.

Sursa foto: Shutterstock