Furnizorul de servicii de training IT Bittnet Systems (BNET) ar putea sa se listeze in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) prin intermediul unei oferte publice secundare de actiuni (SPO), aceasta fiind varianta preferata de sefii companiei, potrivit declaratiilor facute in cadrul emisiunii Iesit din Tipar, realizata de wall-street.ro.

De asemenea, Bittnet va miza in continuare pe atragerea de capital folosindu-se de mecanismele puse la dispozitie de Bursa de Valori Bucuresti, urmand astfel modelul de succes al altor companii din piata principala.

Banca Transilvania este cel mai cunoscut exemplu al unei companii listate care a crescut puternic si datorita faptului ca s-a folosit de instrumentele disponibile in piata de capital. Banca a realizat nu mai putin de 18 majorari de capital pe bursa incepand cu 2008 si pana in prezent, preluand intre timp Volksbank si Bancpost si ajungand sa se bata pentru prima pozitie in clasamentul celor mai mari banci din Romania cu BCR.

“Intr-adevar, un SPO ar fi cel mai relevant in cazul transferului pe BVB… daca nu, ar trebui sa realizam o listare tehnica completata de o majorare de capital. Modelul a fost testat cu succes de unele dintre cele mai importante companii din istoria bursei romanesti. Pana in prezent, acest model ne-a ajutat si pe noi si nu exista niciun motiv sa schimbam aceasta abordare”, a declarat Cristian Logofatu, CFO Bittnet Systems.

Bittnet a realizat cinci majorari de capital de cand s-a listat pe AeRO, piata administrata de BVB si dedicata IMM-urilor si companiilor aflate in proces de dezvoltare. Bittnet va demara la finalul acestui an o noua majorare de capital, pentru care a emis deja drepturi de preferinta tranzactionabile pe AeRO.

O buna parte din banii atrasi de Bittnet in cadrul majorarilor de capital sau din emiterea de obligatiuni au fost si vor fi folositi pentru achizitii de noi companii, cea mai recenta tranzactie fiind preluarea Crescendo prin intermediul Dendrio. Bittnet a anuntat in aceasta saptamana preluarea activitatii de integrare IT&C a Crescendo pentru suma de 10,9 milioane lei, dar tranzactia asteapta acordul actionarilor si al Consiliului Concurentei.

“Daca ne uitam la situatia financiara a companiei, aceasta este solida in momentul de fata. Dupa tranzactie ‘piciorul’ de capital imprumutat va fi mai lung decat cel de capital propriu, acesta urmand sa fie intarit de majorarea de capital la care se adauga rezultatele companiei. Totusi, simtim nevoia sa continuam sa intarim capitalul; mereu ne-am dorit sa existe un echilibru. Atat timp cat credem ca avem in fata oportunitati de crestere, este relevant sa te poti imprumuta”, mentioneaza Logofatu.

Preluarea Crescendo a fi a patra investitie efectuata de grupul Bittnet in ultimele 12 luni. In al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achizitionat GECAD NET, un integrator de servicii IT, in prezent cunoscut pe piata romaneasca sub marca dendrio. In iulie 2018, Bittnet a achizitionat un pachet de 51% din ELIAN Solutions, furnizor de ERP si in august 2018, a achizitionat 25% in Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning.

Actiunile BNET se tranzactionau vineri la un pret de 1,12 lei/actiune (+1,8%), compania fiind astfel evaluata pe bursa la 54,5 mil. lei (11,6 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri