O investitie lunara de 100 de lei in indicele principal al Bursei de Valori Bucuresti in ultimii 20 de ani ar fi adus unui investitor in prezent 150.000 de lei in cont, a afirmat sambata directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Adrian Tanase, la Forumul Investitorilor Individuali.

"Oricine poate fi investitor pe Bursa daca are disciplina de a investi regulat in valori mobiliare pe termen foarte lung. Am facut si o simulare astazi. Oricine investea in indicele principal al Bursei de Valori Bucuresti 100 de lei pe luna in ultimii 20 de ani avea astazi 150.000 de lei in cont. Inchipuiti-va daca ar fi investit 500 de lei sau daca ar investit 1.000 de lei ce valoare a contului ar fi avut la sfarsit", a spus Adrian Tanase, conform Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, nu exista pasi de urmat pentru cei care vor sa investeasca la Bursa, doar decizia de a pune bani deoparte. El a spus ca pe termen lung, cu toata volatilitatea, piata de capital produce mai muti bani decat un depozit bancar.

De asemenea, Adrian Tanase a declarat ca discutia nu ar trebui sa se poarte in jurul randamentului pe ultimul an, pentru ca randamentul anului trecut se intampla foarte rar sa semene cu cel de anul viitor, iar performanta din ultima perioada nu este relevanta pentru performanta din urmatoarea perioada, putand exista diferente semnificative, dar ca pe termen lung piata de capital produce randamente mai bune decat un depozit bancar.

Seful BVB sustine ca investitorilor persoane fizice este scazut, de ordinul a 10.000 - 15.000, situatia fiind asemanatoare in industria de fonduri deschise.

Citeste si:
Tanase, BVB: Lumea prefera depozitele bancare datorita confortului
Adrian Tanase, BVB: Lumea...

BVB organizeaza sambata cea de-a opta editie a Forumului Investitorilor Individuali. Tema acestei editii a Forumului Investitorilor Individuali este 'Banii mei, viitorul meu' - a economisi si a investi reprezinta fundamentul pentru un viitor mai bun.

Printre vorbitori se numara sportivi de anduranta, specialisti in domeniul pietelor de capital si al comunicarii cu investitorii, reprezentanti ai fondurilor de investitii, brokerilor si companiilor listate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri