Waqas Samad, CEO al agentiei FTSE Russell si Director of Information Services in cadrul Grupului London Stock Exchange, precum si Christopher Woods, Managing Director, Governance & Policy in cadrul FTSE Russell vor veni luna viitoare in Romania pentru a discuta despre recenta promovare a tarii in categoria pietelor emergente. Cei doi vor participa la un eveniment organizat de banca americana Citi, impreuna cu BERD si BVB.

Este pentru prima data cand sefii unei agentii de calibrul FTSE Russel vin intr-o vizita oficiala in Romania.

Waqas Samad lucreaza de aproape 25 de ani in industria financiara, in 15 dintre acestia ocupand functii de conducere in industria indicilor bursieri. Samad este responsabile si de FTSE Canada, aripa nord-americana de business a agentiei.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost promovata in seara zilei de joi la statutul de piata emergenta secundara de catre agentia britanica FTSE Russell, marcand astfel cel mai important pas inainte facut de piata locala de la momentul reinfiintarii, in 1995.

Decizia deschide calea bursei locale catre atragerea unor portofolii de peste 1 miliard de euro, provenite din partea marilor fonduri de investitii internationale care vizeaza plasamente in piete emergente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri