Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza prima emisiune de obligatiuni senior nepreferentiale din Romania si din Europa Centrala si de Est, in valoare de 600 de milioane de lei, listate la Bursa de Valori Bucuresti. Obligatiunile au o maturitate la 7 ani si reprezinta cea mai mare emisiune in lei de pe piata locala de capital. Fitch a acordat emisiunii de obligatiuni un rating final de BBB+.

Lansarea ofertei pe piata a generat interes considerabil din partea investitorilor, iar emisiunea a obtinut un cupon de 5,35%. Subscrierile au fost echilibrat distribuite intre administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurari si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

„Emisiunea de obligatiuni reflecta deopotriva increderea noastra in piata locala si obiectivul de a ne consolida rezultatele. Diversificarea surselor de finantare face parte din strategia noastra de dezvoltare pe termen lung si avem convingerea ca aceasta emisiune va contribui la dezvoltarea pietei de capital autohtone”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Sergiu Manea, CEO Banca Comerciala Romana.

“Obligatiunile BCR s-au dovedit a fi o oferta de succes, atat din punct de vedere al valorii, avand in vedere ca este una dintre cele mai mari emisiuni de pe piata de capital din Romania, cat si in ceea ce priveste timpul necesar incheierii tranzactiei, care a fost unul scurt. Poate fi un exemplu bun pentru alte proiecte din domeniul instrumentelor de datorie, deoarece dovedeste ca piata de capital indeplineste un rol important pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii economiei nationale”, a declarat Adrian Tanase, CEO BVB.

Retail jobs

Oferta avea o valoarea initiala de 500 mil. lei, insa ca urmare a suprasubscrierii aceasta a fost majorata la 600 mil. lei.

Reprezentantii bancii spun ca BCR se aliniaza astfel la noile reglementari UE privind capacitatea pe care trebuie sa o aiba bancile pentru a absorbi pierderile, cerinta minima de fonduri proprii si datorii eligibile (MREL) si liniile directoare MREL in linie cu strategia de rezolutie pe care o urmareste.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri