Bursele din China s-au prabusit in prima zi de tranzactionare dupa vacanta prelungita pentru Anul Nou chinezesc, investitorii fiind ingrijorati cu privire la efectele agravarii epidemiei. La Bucuresti, Bursa de Valori pierdea aproape 1% in deschiderea sedintei de luni, in vreme ce in vestul europei se inregistrau cresteri modeste.

Indicele bursier Shanghai Composite a scazut initial 9%, insa pana la inchiderea sedintei de tranzactionare acesta si-a revenit usor, la nivelul de 7,7%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti, indicele BET pierdea 1% la ora 11:00, evolutie practic identica celorlalti indici ai pietei.

In Germania, Marea Britanie si Franta, principalii indici ai burselor inregistrau cresteri de 0,3%.

Bilantul noului coronavirus este de 361 de morti, ceea ce depaseste notabil consecintele Sindromului Acut Respirator Sever (SARS) in China continentala.

Aviatia militara rusa va incepe evacuarea cetatenilor rusi din Hubei si Wuhan in cursul zilei de luni. In plus, Rusia a anulat trenurile directe de pasageri spre si dinspre China. Conform vicepremierului Tatiana Golikova, mai mult de 600 de cetateni rusi vor fi evacuati.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri