Bursele din China s-au prabusit in prima zi de tranzactionare dupa vacanta prelungita pentru Anul Nou chinezesc, investitorii fiind ingrijorati cu privire la efectele agravarii epidemiei. La Bucuresti, Bursa de Valori pierdea aproape 1% in deschiderea sedintei de luni, in vreme ce in vestul europei se inregistrau cresteri modeste.

Indicele bursier Shanghai Composite a scazut initial 9%, insa pana la inchiderea sedintei de tranzactionare acesta si-a revenit usor, la nivelul de 7,7%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti, indicele BET pierdea 1% la ora 11:00, evolutie practic identica celorlalti indici ai pietei.

In Germania, Marea Britanie si Franta, principalii indici ai burselor inregistrau cresteri de 0,3%.

Bilantul noului coronavirus este de 361 de morti, ceea ce depaseste notabil consecintele Sindromului Acut Respirator Sever (SARS) in China continentala.

Citeste si:
INSP: Măsuri pentru persoanele care primesc colete din China
INSP: Măsuri pentru...

Aviatia militara rusa va incepe evacuarea cetatenilor rusi din Hubei si Wuhan in cursul zilei de luni. In plus, Rusia a anulat trenurile directe de pasageri spre si dinspre China. Conform vicepremierului Tatiana Golikova, mai mult de 600 de cetateni rusi vor fi evacuati.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coronavirus în Italia: filmările la următorul "Mission: Impossible", întrerupte
Setari Cookie-uri