Retailerul de materiale de construcţii MAM Bricolaj s-a listat pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB, acţiunile fiind tranzacţionate sub simbolul MAM, potrivit Agerpres.

Societatea intră pe piaţa AeRO cu o capitalizare anticipată de aproape 33,9 milioane lei (7 milioane euro). Aceasta a fost calculată pe baza preţului din cadrul plasamentului privat derulat de MAM Bricolaj în septembrie 2020 şi prin care a atras 8,5 milioane lei.

SSIF TradeVille este consultantul autorizat care a asistat societatea în cadrul plasamentului privat şi, ulterior, admiterea la tranzacţionare a acţiunilor companiei de bricolaj.

Debutul acţiunilor MAM Bricolaj la tranzacţionare a fost marcat prin deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a BVB.

„Listarea vine după un plasament privat pe care l-aţi derulat la sfârşitul anului trecut prin care compania a ridicat 8,5 milioane de lei şi a vândut 25% din capital către investitori. Cred că a fost un proces interesant pentru dumneavoastră tranziţia aceasta de la o companie de familie, o companie închisă către o companie mai deschisă, către o companie care are în cadrul acţionariatului şi oameni veniţi din exterior", a declarat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga.

La rândul său, Cristian Glăvan, fondator şi director MAM Bricolaj, a afirmat că planul pentru companie este acela de a ajunge un jucător naţional şi poate internaţional.

„Planul nostru în momentul de faţă este să ajungem un jucător naţional şi poate şi internaţional. Pentru a accelera dezvoltarea, ne-am transformat într-un SA (societate pe acţiuni - n. r.) pas cu pas şi am adus consultanţi care ne-au spus că listarea pe bursă este cea mai bună opţiune”, a susţinut Glăvan.

MAM Bricolaj este un magazin bricolaj cu un concept unic: un supermarket destinat atât producătorilor de mobilă, cât şi persoanelor pasionate de mobilier.

Sursa foto: MAM Bricolaj

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri