Expertul Nassim Nicholas Taleb și-a schimbat opinia cu privire la menținerea pe piață a Bitcoin. Acesta spune că Bitcoin nu a reușit să-și atingă obiectivele ca monedă și nu a reușit să devinpă un refugiu sigur la nivel de investiții.

„Puține active din istoria financiară au fost mai fragile decât bitcoinul”, a spus Nassim Nicholas Taleb, care este și autorul celebrului volum „Lebăda Neagră”, dar și statistician, matematician, dar și fost trader și expert în analiză de risc.

Taleb s-a declarat în trecut un susținător al acestei monede, pe care a numit-o „prima monedă organică”. Cu toate acestea, în lucrarea sa recentă, „Bitcoin, valute și fragilitate”, publicată la sfârșitul lunii iunie, Taleb spune că Bitcoin valorează „exact zero” parțial, deoarece necesită o cantitate susținută de interes pentru a-l menține, potrivit CNBC.

În schimb, „aurul și alte metale prețioase nu necesită întreținere în mare măsură, nu se degradează pe un orizont istoric și nu necesită întreținere pentru a-și reîmprospăta proprietățile fizice în timp”, a mai precizat el.

Și Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, organizație care gestionează active de peste 245 de miliarde de dolari, avertiza, la începutul săptămânii trecute că Bitcoin se va prăbuși.

Volatilitatea, o însușire cheie

Bitcoin a fost creat în 2008 și a fost întotdeauna o monedă volatilă, deși anul pandemiei de COVID-19 arată că este prima dată când a experimentat o astfel de volatilitate extremă în fața unei crize economice globale.

Taleb a menționat că, în martie 2020, Bitcoinul a scăzut la mai mult decât valoarea pieței și și-a revenit odată cu „injectarea masivă de lichiditate”. Aceasta este „o dovadă suficientă că nu poate fi utilizată de la distanță ca măsură tampon”, a spus el.

Bitcoin a scăzut în ultima lună între 32.000 și 36.000 de dolari, după ce atinsese 40.000 de dolari la mijlocul lunii iunie. Totodată, tranzacțiile în Bitcoin au scăzut cu 40% la începutul acestei veri.

Citește și: Românii, interes exploziv pentru criptomonede. Taxarea tranzacțiilor cripto a adus 225 de milioane la buget și sectorul arată potențial fiscal

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri