Andreea Paul, despre proiectul de autonomie a Tintului Secuiesc: este anticonstitutional si cultiva ura

ACL califica proiectul de autonomie al UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc ca unul "anticostitutional si antieuropean, prin care se cultiva ura si perspectiva extremista a unor lideri iresponsabili", a precizat, vineri, prim-vicepresedintele PDL, Andreea Paul.

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul sustine ca ”tentativa liderilor UDMR de a crea o societate paralela in Romania va esua".

"Tinem la drepturile minoritatilor si am aplicat standarde inalte pentru minoritati prin integrare culturala, educationala si economica. Proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc este unul anticonstitutional, antieuropean, prin care se cultiva ura si perspectiva extremista a unor lideri iresponsabili. Tentativa liderilor UDMR de a crea o societate paralalela in Romania va esua. Noi cei de la ACL nu sustinem un astfel de demers si ne focalizam, in campania prezidentiala, pe un proiect al Romaniei centrat pe siguranta tuturor cetatenilor, pe lupta impotriva coruptiei si impotriva demersurilor extremiste", a spus Andreea Paul, potrivit Mediafax.

Proiectul UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc a fost prezentat oficial, joi, de catre presedintele Uniunii, Kelemen Hunor. Potrivit proiectului UDMR, regiunea formata din judetele Harghita, Covasna si Mures ar trebui sa se constituie "ca o regiune autonoma avand personalitate juridica in cadrul statului unitar si indivizibil Romania, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constitutie si prezentului statut".

Prevedere a proiectului: presedinte pentru Tinutului Secuiesc

Proiectul prevede ca regiunea sa fie condusa de un Consiliu regional si unul executiv cu presedinte care sa participe la sedintele Guvernului Romaniei la care sunt tratate probleme care privesc regiunea. In proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc este stipulat, de asemenea, ca limba maghiara, alaturi de cea romana, va fi considerata "limba oficiala in regiune", iar redactarea bilingva este "obligatorie" pentru toate actele normative cu caracter general.

Citeste si:
Premieră: Mai mulți elevi de nota 10 și-au primit diplomele prin...
Premieră: Mai mulți elevi...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Totodata, proiectul UDMR prevede introducerea in regiune, din clasa a II-a, a limbii maghiare in scolile cu predare in limba romana, pentru "a exista bilingvism inca din copilarie". Proiectul are 97 de articole si este postat pe site-ul Uniunii in limbile romana si maghiara, dar va fi tradus si in engleza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri