ACL califica proiectul de autonomie al UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc ca unul "anticostitutional si antieuropean, prin care se cultiva ura si perspectiva extremista a unor lideri iresponsabili", a precizat, vineri, prim-vicepresedintele PDL, Andreea Paul.

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul sustine ca ”tentativa liderilor UDMR de a crea o societate paralela in Romania va esua".

"Tinem la drepturile minoritatilor si am aplicat standarde inalte pentru minoritati prin integrare culturala, educationala si economica. Proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc este unul anticonstitutional, antieuropean, prin care se cultiva ura si perspectiva extremista a unor lideri iresponsabili. Tentativa liderilor UDMR de a crea o societate paralalela in Romania va esua. Noi cei de la ACL nu sustinem un astfel de demers si ne focalizam, in campania prezidentiala, pe un proiect al Romaniei centrat pe siguranta tuturor cetatenilor, pe lupta impotriva coruptiei si impotriva demersurilor extremiste", a spus Andreea Paul, potrivit Mediafax.

Proiectul UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc a fost prezentat oficial, joi, de catre presedintele Uniunii, Kelemen Hunor. Potrivit proiectului UDMR, regiunea formata din judetele Harghita, Covasna si Mures ar trebui sa se constituie "ca o regiune autonoma avand personalitate juridica in cadrul statului unitar si indivizibil Romania, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constitutie si prezentului statut".

Prevedere a proiectului: presedinte pentru Tinutului Secuiesc

Proiectul prevede ca regiunea sa fie condusa de un Consiliu regional si unul executiv cu presedinte care sa participe la sedintele Guvernului Romaniei la care sunt tratate probleme care privesc regiunea. In proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc este stipulat, de asemenea, ca limba maghiara, alaturi de cea romana, va fi considerata "limba oficiala in regiune", iar redactarea bilingva este "obligatorie" pentru toate actele normative cu caracter general.

Totodata, proiectul UDMR prevede introducerea in regiune, din clasa a II-a, a limbii maghiare in scolile cu predare in limba romana, pentru "a exista bilingvism inca din copilarie". Proiectul are 97 de articole si este postat pe site-ul Uniunii in limbile romana si maghiara, dar va fi tradus si in engleza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri