Fiul lui Ion Ratiu a precizat, in urma unei postari a lui Victor Ponta pe Facebook in care a folosit un citat a fostului lider taranist, ca tatal sau nu ar fi sustinut niciodata candidatura sefului PSD.

Nicolae Ratiu a postat, tot pe Facebook, un mesaj in care protesteaza fata de folosirea imaginii tatalui sau in campania politica a prezidentiabilului Ponta.

Puteti citi mai jos reactia completa a lui Nicolae Ratiu, presedintele Fundatiei Ratiu.

"Nu sunt aparatorul vreunui partid politic din Romania, insa invocarea tatalui meu, Ion Ratiu de catre domnul Ponta in campania sa politica ma forteaza sa protestez! Daca ar fi sa ii cred pe toti cei care mi-a spus din 1990 incoace ca au votat cu tatal meu, Ion Ratiu - el cu siguranta ar fi fost ales Presedinte al Romaniei!

Am auzit aceasta poveste inainte, cu toate acestea nu am vazut dovezi concrete ca domnul Ponta chiar a inceput sa inteleaga adevaratul sens al expresiei pe care o citeaza:

'Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!' (1990, Ion Ratiu)

Faptul ca, dispretuitor, domnul Ponta i-a numit 'golani' pe cei care protesteaza impotriva proiectului minier de la Rosia Montana este un exemplu recent. Negarea aparenta a dreptului constitutional la vot al electoratului din diaspora este inca unul.

Un singur lucru ar trebui sa fie foarte clar, Ion Ratiu nu ar fi sustinut niciodata candidatura lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei. Ion Ratiu a visat o Romania libera, prospera si democratica, o Romanie cu un respect adevarat pentru statul de drept.

O tara unde exista respect reciproc intre romani, de la seful statului pana la cetateanul obisnuit, nu o Romanie semi-dictatoriala, care priveste inapoi catre ideologii si practici neo-comuniste discreditate.

Domnul Ponta nu reprezinta nimic mai mult decat mostenirea mentorilor sai, Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Nicolae Ratiu
Presedinte,
Ratiu Family Charitable Foundation"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri