Nicolae Ratiu a postat, tot pe Facebook, un mesaj in care protesteaza fata de folosirea imaginii tatalui sau in campania politica a prezidentiabilului Ponta.

Puteti citi mai jos reactia completa a lui Nicolae Ratiu, presedintele Fundatiei Ratiu.

"Nu sunt aparatorul vreunui partid politic din Romania, insa invocarea tatalui meu, Ion Ratiu de catre domnul Ponta in campania sa politica ma forteaza sa protestez! Daca ar fi sa ii cred pe toti cei care mi-a spus din 1990 incoace ca au votat cu tatal meu, Ion Ratiu - el cu siguranta ar fi fost ales Presedinte al Romaniei!

Am auzit aceasta poveste inainte, cu toate acestea nu am vazut dovezi concrete ca domnul Ponta chiar a inceput sa inteleaga adevaratul sens al expresiei pe care o citeaza:

'Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!' (1990, Ion Ratiu)

Faptul ca, dispretuitor, domnul Ponta i-a numit 'golani' pe cei care protesteaza impotriva proiectului minier de la Rosia Montana este un exemplu recent. Negarea aparenta a dreptului constitutional la vot al electoratului din diaspora este inca unul.

Citeste si:

Un singur lucru ar trebui sa fie foarte clar, Ion Ratiu nu ar fi sustinut niciodata candidatura lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei. Ion Ratiu a visat o Romania libera, prospera si democratica, o Romanie cu un respect adevarat pentru statul de drept.

O tara unde exista respect reciproc intre romani, de la seful statului pana la cetateanul obisnuit, nu o Romanie semi-dictatoriala, care priveste inapoi catre ideologii si practici neo-comuniste discreditate.

Domnul Ponta nu reprezinta nimic mai mult decat mostenirea mentorilor sai, Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Nicolae Ratiu
Presedinte,
Ratiu Family Charitable Foundation"