Valcov, despre "Prima Casa": programul a fost modificat pentru ca proprietarii sa poata cumpara apartamente mai mari

Guvernul va discuta la sfarsitul lunii februarie un proiect de act normativ pentru modificarea programului "Prima Casa". Astfel, modificarea ar permite proprietarilor de locuinte sa poata cumpara, in acest program, locuinte mai mari, daca vand proprietatea pe care o detin in prezent.

Ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, a declarat, miercuri, ca largirea "cadrului de acces" la "Prima Casa" este in discutie in cadrului ministerului si va fi analizata la sfarsitul lunii ferbuarie in Guvern. Valcov a dat ca exemplu de modificare includerea in program a persoanelor care au o locuinta, dar doresc sa cumpere una mai mare, arata Mediafax.

"Au existat solicitari de la persoane care au achizitionat o prima casa, doresc sa treaca la un apartament, sa spunem, de la o garsoniera, de la un apartament cu doua camere la un apartament cu trei camere, respectiv cu patru camere, si atunci nu ar mai fi «Prima Casa». Trebuie sa gasim si pentru dumnealor o solutie, astfel incat cat mai multe persoane sa poata aplica", a spus Valcov. El a precizat ca proprietarii de imobile vor putea lua parte la program in conditiile in care vand imobilul detinut. Valcov a adaugat ca, din cate cunoaste, anul trecut, niciun roman, rezident in strainatate, nu a solicitat cumpararea de locuinte prin acest program.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri