Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca liderii coalitiei de guvernare isi doresc relansarea discutiei privind legile sigurantei nationale, el aratand ca in anul 2015 se poate lua o decizie privind "modernizarea" acestor legi, care nu au indeplinit consensul politic in trecut.

"Am discutat despre faptul ca in acest context poolitic este important si ne dorim o relansare a discutiei care s-a blocat de foarte mult timp privind legile sigurantei nationale. Este un context in care fortele politice, societatea civila, standardele europene pe care trebuie sa le indeplinim, ne permit sa discutam din nou si sa luam o decizie in cursul anului 2015 privind modernizarea legilor sigurantei nationale", a spus Ponta, scrie Mediafax.

Intrebat daca are in vedere un nou proiect cu care guvernul sa vina in Parlament, Ponta a negat. "Nu. Avem in vedere principiul, ca este un moment, si SRI, si SIE, si celelalte norme legislative sunt foarte vechi, din anii 90, ca intre timp Romnia a intrat in NATO, ca au loc tranformari improtante - e o discutie la nivelul societatii - si ca in 2015 putem, cu decizii luate prin dialog intre cei care suntem acum la guvernare, cei care sunt in opozitie, repet, prin dialog si prin deschidere fata de ceea ce inseamna Romania anului 2015 si anii care urmeaza sa imbunatatim legislatia in sensul unei tari europene care garanteaza pe de o parte drepturile si liberatatile fundamentale, pe de alta parte insa are niste institutii puternice pentru ca o tara democratica fara institutii puternice nu rezista", a spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri