Intr-o postare intitulata "Ponta tot Ponta, iar Ponta tot mincinos!", fostul sef al statului ii transmite premierului ca votul din vara lui 2012 privind demiterea sa a fost fraudat si a venit dupa o serie de proceduri care au blocat functionarea Curtii Constitutionale, potrivit Mediafax.

"La Congresul de astazi al PSD, in timpul unui discurs mincinos despre propriile realizari la guvernare, Victor Viorel se plangea ca nu a fost validat votul de la referendumul de destituire din vara anului 2012, sustinand ca pentru el votul poporului este mai important decat institutiile si legile. Nu-i mai amintesc ca se faleste cu un vot furat si in urma unor proceduri care au blocat functionarea CCR", scrie Traian Basescu.

De asemenea, acesta face trimitere la alegerile prezidentiale cand diaspora a fost impiedicata sa voteze si sustine ca neadoptarea legii privind votul prin corespondenta reprezinta o dovada a "respectului" pe care il are Ponta fata de electorat.

Ponta tot Ponta, iar Ponta tot mincinos !La Congresul de astăzi al PSD, în timpul unui discurs mincinos despre...

Posted by Traian Băsescu on 18 Octombrie 2015

"Dar daca are atat respect pentru votul romanilor, cum se face ca, impreuna cu gasca din jurul sau, le-a blocat dreptul la vot la prezidentialele din noiembrie 2014. Sau poate tot din dragoste pentru romani si respect pentru votul lor nu a promovat legislatia prin care sa avem un parlament cu 300 de parlamentari in urmare a unui referendum validat de CCR. Sau o ultima proba a respectului pentru votul romanilor, oare cum o mai fi cu votul prin corespondenta? Si atunci unde este respectul pentru popor si votul sau?", conchide fostul presedinte.

Victor Ponta a declarat duminica, la congresul PSD, ca cea mai mare infrangere a sa este referendumul din 2012.