In privinta Electrica, unde Grigorescu este membru in Consiliul de Administratie, ministrul a desemnat, raspunzand unei intrebari, ca sustine criterii de performanta pentru conducerea societatii. "Criteriile de performanta sunt extrem de importante, sunt un sustinator al acestora. Trebuie sa incepem de la directorul general, pana la directorii de departamente", a declarat Grigorescu.

De asemenea, el a aratat ca va demisiona din calitatea de administrator al Electrica. Actionarii Electrica au aprobat trecerea de la un consiliu de administratie cu cinci membri la unul cu sapte membri, ceea ce presupune demiterea actualului CA. Membrii demisi ai CA vor fi automat propusi drept candidati pentru urmatorul CA, conform reglementarilor.

Grigorescu a afirmat la audieri ca productia de carbune este foarte importanta pentru economie, dar exista probleme in sectorul minier si se va actiona pentru protejarea acestei resurse. "In mixul nostru energetic e ultima resursa, daca nimic nu mai functioneaza (...) Mixul actual de energie acorda Romaniei indendenta energetica", a spus el.

Citeste si:

Grigorescu a afirmat ca preturile pentru consumatori sunt importate, dar este importanta si competitivitatea pietei. "Avem in vedere intarirea actualelor instrumente, pentru a asigura competitivitatea, cu un pret adecvat pentru consumator", a mai spus el.

In privinta situatiei RADET, minsitrul desemnat a spus ca urmeaza sa convoace comandamentul de iarna pentru a analiza situatia RADET - ELCEN. Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei in Cabinetul Ciolos, a lucrat ca expert in fostul Departament al Energiei, are experienta in administratia publica, atat in Romania, cat si la nivelul UE, iar in prezent este membru in Consiliul de Administratie al companiei Electrica.