Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei in Guvernul Ciolos, a primit luni aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare. Grigorescu a primit 36 de voturi "pentru". Nu au existat voturi "impotriva", dar parlamentarii ALDE s-au abtinut de la vot.

In privinta Electrica, unde Grigorescu este membru in Consiliul de Administratie, ministrul a desemnat, raspunzand unei intrebari, ca sustine criterii de performanta pentru conducerea societatii. "Criteriile de performanta sunt extrem de importante, sunt un sustinator al acestora. Trebuie sa incepem de la directorul general, pana la directorii de departamente", a declarat Grigorescu.

De asemenea, el a aratat ca va demisiona din calitatea de administrator al Electrica. Actionarii Electrica au aprobat trecerea de la un consiliu de administratie cu cinci membri la unul cu sapte membri, ceea ce presupune demiterea actualului CA. Membrii demisi ai CA vor fi automat propusi drept candidati pentru urmatorul CA, conform reglementarilor.

Grigorescu a afirmat la audieri ca productia de carbune este foarte importanta pentru economie, dar exista probleme in sectorul minier si se va actiona pentru protejarea acestei resurse. "In mixul nostru energetic e ultima resursa, daca nimic nu mai functioneaza (...) Mixul actual de energie acorda Romaniei indendenta energetica", a spus el.

Grigorescu a afirmat ca preturile pentru consumatori sunt importate, dar este importanta si competitivitatea pietei. "Avem in vedere intarirea actualelor instrumente, pentru a asigura competitivitatea, cu un pret adecvat pentru consumator", a mai spus el.

In privinta situatiei RADET, minsitrul desemnat a spus ca urmeaza sa convoace comandamentul de iarna pentru a analiza situatia RADET - ELCEN. Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei in Cabinetul Ciolos, a lucrat ca expert in fostul Departament al Energiei, are experienta in administratia publica, atat in Romania, cat si la nivelul UE, iar in prezent este membru in Consiliul de Administratie al companiei Electrica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri