Borza ii cere ministrului Energiei sa posteze mai rar pe Facebook "mijlocul de comunicare predilect al domnisoarelor singure"

Avocatul Remus Borza i-a raspuns miercuri, intr-o replica transmisa News.ro, ministrului Energiei, Victor Grigorescu, care i-a cerut sa renunte la afacerile cu statul dupa intrarea in politica, afirmand ca dreptul la munca este garantat de Constitutie si nu poate fi luat pentru inscrierea intr-un partid politic. Borza l-a ironizat pe ministru, cerandu-i sa posteze mai rar pe Facebook, "mijlocul de comunicare predilect al domnisoarelor singure".

Saptamana trecuta, Borza a declarat, la Ramnicu Valcea, ca a acceptat invitatia lui Calin Popescu-Tariceanu si s-a inscris in ALDE, potrivit presei locale. Ministrul Energiei a reactionat, miercuri, intr-o postare pe Facebook, cerandu-i sa renunte la afacerile cu statul, conform News.ro.

"Sunt convins ca d-nul Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai sanatos si mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul", a scris Grigorescu.

In replica, Borza sustine ca propunerea ministrului i-ar incalca dreptul la munca.

"Dreptul la munca este garantat de Constitutia Romaniei si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, orice limitare a acestui drept pe considerente politico-ideologice, de rasa sau religie fiind interzisa", a scris Borza, in documentul transmis News.ro.

Avocatul argumenteaza, in sprijinul sau, ca in Romania exista peste 1,5 milioane de membri ai unui partid politic. "Ar fi absurd sa le ceri fie sa renunte la politica (un alt drept fundamental castigat la Revolutie), fie sa le refuzi dreptul de a munci la sau pentru o companie sau institutie a statului", a mentionat Borza.

Avocatul aminteste succesele sale in administrarea companiilor de stat in insolventa, in special Hidroelectica, la care a fost administrator judiciar in perioada 2012-2016. El sustine ca, in calitate de administrator judiciar, a fost un aparator al intereselor statului.

"Euro Insol si Remus Borza au fost soldati credinciosi si loiali statului, generand incredere, stabilitate, performanta si plus valoare in companiile pe care le administreaza. Euro Insol si implicit Remus Borza au virat in numele firmelor pe care le-au administrat catre bugetul de stat peste 2 miliarde de euro doar in ultimii trei ani de zile", a afirmat Borza.

Avocatul il ataca pe Victor Grigorescu cerandu-i sa fie mai preocupat de eficienta la conducerea Ministerului Energiei.

"Ar fi bine ca domnul Victor Grigorescu, ca inalt demnitar al Statului Roman, sa mai rareasca din postarile zilnice pe Facebook (mijlocul de comunicare predilect al domnisoarelor singure), sa fie mai putin ipocrit, demagog, populist si pseudojustitiar", a mai scris Borza.

Grigorescu a facut comentariile cu privire la Remus Borza in conditiile in care in piata au aparut infirmatii ca Remus Borza ar fi interesat sa preia administrarea Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica, care ar putea intra in curand in insolventa din cauza problemelor financiare.

Citeste si:
Ministrul Energiei anunță reluarea exporturilor de gaze spre Ungaria
Ministrul Energiei anunță...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri