Guvernul Ciolos a primit votul de incredere al Parlamentului

Guvernul Ciolos a primit marti votul de incredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi "pentru", 115 "impotriva" si doua voturi anulate. Membrii noului Guvern au depus marti seara si juramantul de investitura in functie (Update).

Update 20:19

Membrii Guvernului Ciolos au depus, marti seara, juramantul de investitura in functie, in cadrul ceremoniei care a avut loc la Palatul Cotroceni.
Primii care au depus juramantul, dupa premierul Dacian Ciolos, au fost vicepremierii Vasile Dancu si Costin Borc. Acestia au fost urmati de ministrul de Externe, Lazar Comanescu, si de ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba.

Au urmat, pe rand, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, ministrul Culturii, Vlad Tudor Alexandrescu, ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, ministrul Educatiei Nationale, Adrian Curaj, ministrul Finantelor, Anca Dana Dragu, ministrul Fondurilor Europene, Carmen Aura Raducu, ministrul Justitiei, Raluca Alexandra Pruna, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, ministrul Comunicatilor si pentru Societate Informationala, Marius Raul Bostan, ministrul Sanatatii, Patriciu Andrei Achimas Cadariu, ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Victoria Violeta Alexandru, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Ciprian Bucur si ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Ultimul care a depus juramantul a fost Ioan Dragos Tudorache, sef al cancelariei primului ministru.

Citeste si:
Pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare, în grija medicilor de...
OFICIAL: Pacienții...

Stirea Initiala

Rezultatul oficial urmeaza sa fie anuntat in plenul Parlamentului, potrivit procedurii, potrivit Mediafax.

Potrivit Constitutiei, Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Astfel, pentru a fi investit, noul Guvern avea nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, in total fiind 547 de senatori si deputati.

In actuala configuratie a Parlamentului, PSD are 197 de senatori si deputati, PNL - 176, UNPR - 64, ALDE - 37, UDMR - 25, PND - 12, grupul minoritatilor nationale - 17, alti 14 deputati si 5 senatori fiind neafiliati.

Citeste si:
Orban: Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile
Orban, după ce USR-PLUS l-a...

WALL-STREET.RO dezvolta campania editoriala #GuvernulTAU, un proiect care isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile strazii pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care solicita in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului debusiness pentru guvernantii din Romania, asa ca wall-street.ro invita Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei la un dialog constructiv pentru perioada care urmeaza. Avem nevoie de coerenta si stabilitate iar acum, mai mult ca niciodata, nu mai este loc pentru amanari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri