Alegerile locale din 2016 se vor desfasura intr-un singur tur. Curtea Constitutionala a respins, alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, astfel ca in 5 iunie primarii vor fi alesi din primul tur, conform NEws.ro

Curtea Constitutionala a respins toate cele 51 de sesizari privind alegerile locale. Astfel, judecatorii CCR au respins atat exceptiile de neconstitutionalitate privind impunerea unui numar minim de semnaturi pentru depunerea candidaturilor, cat si cele care contestau alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin.

Curtea Constitutionala a judecat miercuri doua exceptii de neconstitutionalitate ridicate de jurnalistul Liviu Avram in al doilea dosar privind alegerile locale, una dintre exceptii vizand organizarea scrutinului intr-un singur tur. Judecatorii constitutionali au discutat alte 50 de sesizari privind organizarea alegerilor locale, majoritatea privind numarul de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturilor.

Printre cei care au ridicat exceptii de neconstitutionalitate privind alegerile locale sunt si partidul M10 condus de Monica Macovei, deputatul Daniel Fenechiu, PMP, Partidul Verde, PRM, Partidul 200 pentru Bucuresti, PACT, PSRO, Sebastian Bodu sau Partidul Pirat.

Cele mai multe sesizari au vizat numarul de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturilor. Cateva exceptii de neconstitutionalitate au fost insa ridicate si in legatura cu alegerea primarilor intr-un singur tur.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri