"Stiu ca prin munca, tenacitate, ambitie si curaj, voi, romanii plecati in afara granitelor, aduceti valoare comunitatilor in care traiti si faceti cinste Romaniei, in numeroase domenii. M-as bucura ca experienta pe care ati dobandit-o in strainatate sa poata fi pusa in slujba tarii noastre", le-a transmis Iohannis romanilor plecati in strainatate, informeaza News.ro.

"In acest sens, am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o «prioritate nationala» in mod real. Astfel, nu vom irosi potentialul romanilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea Romaniei, fie intorcandu-se in tara, fie reprezentand imaginea ei in lume", a anuntat Iohannis.

El a afirmat ca este datoria statului roman sa-si sprijine cetatenii aflati in afara teritoriului national sa-i sprijine sa-si pastreze identitatea si traditiile, iar drepturile si libertatile lor sa fie aparate in tarile in care locuiesc.

Citeste si:

”Va invit pe toti, indiferent daca traiti in tara sau in afara ei, sa fiti «buni romani», sa construiti, sa fiti uniti, sa va aparati valorile, pentru ca impreuna, cu rabdare, sa construim o alta Romanie, asa cum ne-o dorim. La multi ani romani, de aici sau de departe!", a incheiat presedintele.

Pentru a marca aceasta sarbatoare, Klaus Iohannis i-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii romanilor din strainatate veniti la Bucuresti cu ocazia Conferintei „Excelenta romaneasca peste hotare”, organizata de catre Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Institutul Cultural Roman si Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Sursa foto: Agerpres Foto