Klaus Iohannis a declarat in legatura cu faptul ca persoanele care au probleme in justitie au fost alese in functii de primar ca : ”Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale si, din pacate, trebuie sa recunosc ca si aici (in Luxemburg - n.r.) am fost intrebat de ce este posibil ca in Romania sa fie alese persoane cu probleme cu legea”.

Printre primarii cu probleme penale care au fost realesi sunt Catalin Chereches (Baia Mare) Lia Olguta Vasilescu (Craiova) George Scripcaru (Brasov) sau Mircia Gutau (Ramnicu Valcea)

Klaus Iohannis a afirmat ca le-a explicat liderilor politici din Luxemburg cu care a vorbit despre acest subiect, ca procesul de combatere a coruptiei in Romaniei "este un proces dureros", iar Romania este inca "foarte departe" de momentul in care toata lumea intelege de ce este important sa avem o clasa politica curata.

"In continuare cred ca asta este o obligatie a mea, sa insist foarte mult pe importanta schimbarii clasei politice. Nu la modul sa o luam pe asta si sa scoatem alta din sertar, ca nu se poate asa ceva, ci sa insist pe curatenia in clasa politica", a mai spus seful statului.

Sursa foto: agerpresfoto