Partidele oneste aparute pe plan local nu se inghesuie sa fuzioneze cu formatiunea nationala condusa de Nicusor Dan, Uniunea Salvati Romania (USR), pentru ca astfel si-ar pierde identitatea. Insa Nicusor Dan mizeaza pe forte proprii si isi propune nu doar sa treaca pragul electoral, ci sa obtina in toamna 10%, conform Adevarul

Partidul national anuntat de Nicusor Dan imediat dupa alegerile locale – Uniunea Salvati Romania (USR) – va fi inregistrat oficial saptamana viitoare. Planul initial era ca noua sa formatiune sa-si uneasca fortele cu partidele mici, dar oneste, aparute pe plan local, iar astfel sa se formeze o alterrnativa reala la partidele traditionale: PSD, PNL, PMP si UDMR. „Am scanat tot ce este miscare independenta aparuta in Romania si manifestata la alegerile locale. Nu vorbim de partide noi formate din politicieni vechi, nu, cu astia nu discutam“, a spus Nicusor Dan, ieri, la Adevarul Live.

Numai ca partidele marunte care au reusit sa scoata un scor cat de cat bun in iunie, la locale, tin la trecutul lor - desi scurt - si nu vor sa se topeasca in formatiunea lui Nicusor Dan. „Partidele locale au o dilema de identitate. S-au definit ca partide adresate comunitatii locale si cred ca, odata cu dizolvarea lor intr-un partid national, si-ar pierde identitatea. Ideal ar fi ca partidele sa-si pasterze identitatea si sa faca si o alianta“, spune Nicusor Dan.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri