Ponta multumeste, pe pagina sa de Facebook, pentru toate gandurile bune, precum si celor care nu il plac, dar marti au fost ”corecti si obiectivi”.
Pentru ca nu are voie sa vorbeasca, fostul premier posteaza o fotografie cu urmatorul mesaj: ”Doua lucruri te definesc: rabdarea cand nu ai nimic si atitudinea cand ai totul”, informeaza News.ro.

”Nu doresc nimanui, dar mie umilinta si smerenia imi prind bine in acest moment al vietii!”, mai scrie Ponta. Fostul premier Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, de catre procurorii DNA, sub acuzatiile de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalitati politice straine, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Pe timpul controlului judiciar, Victor Ponta trebuie sa se prezinte la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti sau la sediile instantelor de judecata, ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organele judiciare cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Politia Capitalei - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
De asemenea, Ponta nu are voie sa paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului/judecatorului competent, sa nu se apropie de alte persoane mentionate in ordonanta si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.

Fostul premier nu are voie nici sa faca declaratii in mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate in cauza, precum si la martorii audiati. Victor Ponta a anuntat ca va contesta la ICCJ controlul judiciar.

Sursa foto: AGERPRES FOTO