"Dragi copii, va indemn pe toti cei de aici si pe sutele de mii de copii care incep astazi scoala sa invatati. (...) Va indemn sa studiati si sa va urmati cu pasiune visele", le-a spus Iohannis elevilor de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Bucuresti, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an scolar, conform News.ro.

Presedintele le-a spus elevilor prezenti, atat din clasele primare, cat si de la liceu, ca poate in acest moment nu le plac sfaturile de la profesori si de la parinti, insa pe viitor o sa le multumeasca si vor realiza adevarul lor. Iohannis a dat propriul exemplu.

"Primul sfat pe care mi l-au dat parintii mei a fost sa citesc. Si am citit. Sute, mii de carti. Astazi nu e ca pe vremea mea. Aveti la dispozitie orice: biblioteci intregi, carti online, tablete. Aveti libertate si oportunitati pe care generatia mea nu le-a avut, asa incat cititi cat mai mult si invatati. Aceasta este partea voastra de responsabilitate", a spus seful statului.

Presedintele a subliniat ca elevii au si o alta responsabilitate: "sa fie corecti". "Nu pentru profesori, nu pentru parinti, ci pentru voi insiva. Succesul in viata se cladeste prin educatie. Azi pare probabil mai usor sa copiezi un referat de pe internet decat sa citesti, sa te documentezi, sa te gandesti si sa-l faci singur, dar efortul pe care il faceti acum vi se va intoarce in egala masura in viitor, iar corectitudinea din scoala va fi cea care va va modela si va sta la baza performantei voastre", a conchis seful statului.

Sursa foto: agerpresfoto