Mesaj dur al RBLS: Guvernul ataca principiile statului de drept in Romania

Fundatia Romanian Business Leaders Romania a transmis un mesaj dur la adrea Guvernului, dupa aprobarea ordonantelor privind modificarea codurilor penale.

Mesajul integral al RBLS:

Pentru prima data din decembrie 1989 incoace, principiul conform caruia „nimeni nu este mai presus de lege” este incalcat public, total si fara echivoc chiar de catre actualul Guvern al Romaniei. Ordonanta de urgenta 13/2017 data, la propriu, pe intuneric, in noaptea de marti, 31 ianuarie, legifereaza imunitatea pentru abuzul in serviciu, inclusiv sub forma furtului din bani publici.

De asemenea, proiectul privind gratierea condamnatilor si exonerarea de raspundere a inculpatilor membri de partid, sub pretext umanitar, afecteaza grav un deceniu de lupta anti-coruptie si anti-concurenta neloiala si legitimeaza reinstaurarea infamului „capitalism de cumetrie” care a tinut in loc doua decenii societatea si economia romaneasca.

Comunitatea Romanian Business Leaders, a carei fundatie a fost pusa in 2011, formata din antreprenori si executivi romani care cred ca fara integritate morala nu se poate construi nimic sanatos nici in societate si nici in economie, este consternata de atacul fara precedent asupra principiilor statului de drept realizat de actualul Guvern al Romaniei. Consideram inacceptabila fie si punerea in discutie a principiului fundamental „nimeni nu este mai presus de lege”, nemaivorbind de incalcarea flagranta a acestuia si a normelor morale de baza – SA NU FURI.

Citeste si:
Antreprenoriat: despre blocaje depasite si planuri de cucerit lumea
Povesti romanesti de succes:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Miza incalcarii acestui principiu nu este doar economica, nu este doar despre prejudicii de miliarde de euro din bani publici; nu este doar despre subfinantarea spitalelor, scolilor si infrastructurii nationale de drumuri; este despre ce fel de tara vrem sa construim. O tara in care furtul, ascuns sub denumirea benigna de abuz in serviciu, este transformat in norma chiar de catre conducatori sau o tara in care respectul pentru viata, munca si banii cetatenilor, pentru egalitatea in fata legii, prevaleaza in fata tendintei istorice a mafiei transpartinice, coagulate din 1989 incoace, de a confisca Romania.

Comunitatea RBL propune tuturor organizatiilor profesionale si de afaceri de buna-credinta sa se alature pentru gasirea unor solutii comune, legale, de aparare a principiilor statului de drept, a unei societati sanatoase si a pietei libere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri