Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, si-a dat demisia, marti, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora nu mai sunt fonduri pentru salariile militarilor. La scurt timp, atat Adrian Tutuianu, cat si premierul Mihai Tudose au spus ca nu sunt probleme cu soldele si ca a fost vorba doar despre "o eroare de comunicare".

"Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut in fata premierului ca am gresit fata de el ca nu i-am comunicat si nu am comunicat cu presa din lipsa din timp. I-am spus ca imi asum greseala. Mi-a spus ca aceasta decizie o ia el. Am lasat demisia pe masa”, a declarat, marti, Adrian Tutuianu.

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au anuntat, marti, ca salariile angajatilor se vor plati esalonat in aceasta luna, avand in vedere ca nu s-a facut rectificarea bugetara. Soldele si salariile nete, fara contributii si impozit, vor fi achitate in data de 15 septembrie, iar banii de chirii, norma de hrana si alte drepturi salariale vor fi acordati ”in jurul datei de 25 septembrie, dupa rectificarea bugetara”.

Citeste si:

Astfel, ”in scopul abordarii prudentiale a executiei bugetare, in conditiile in care pana la aceasta data nu a fost efectuata rectificarea bugetara pe anul 2017”, Directia financiar-contabila a decis ca, in data de 15 septembrie, vor fi platite sumele aferente soldelor si salariilor nete, fara contributiile individuale si impozit. La aceeasi data vor fi achitate diurnele in valuta cuvenite personalului aflat in misiuni externe.

Intre 21 si 25 septembrie vor fi platite contributiile angajatorului si ale angajatului, dar si impozitul pe venit.

Celelalte drepturi salariale – norma de hrana, chirii etc – vor fi platite ”in jurul datei de 25 septembrie, dupa rectificarea bugetara”.

Sursa foto: presidency.ro