Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei in Romania, o persoana destul de rezervata in ceea ce priveste implicarea in politica, a declarat recent ca tara sa, alaturi de alti parteneri internationali, se arata ingrijorati in ceea ce priveste modificarile aduse Legilor Justitiei.

Diplomatul subliniaza ca intelege “pe deplin” de ce oamenii ies in strada si ca acest lucru arata ca Romania are o democratie puternica.

"Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata si are aceeasi ingrijorare pe care o au multi dintre protestatari in ceea ce priveste reforma in Justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament.

Din 2007 si pana in prezent, Romania a facut progrese remarcabile in lupta impotriva coruptiei si in constituirea independentei in acest sector. Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces. De aceea, intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor", a spus ambasadorul Kevin Hamilton.

Cat priveste modificarile la Codul Fiscal, adoptate recent de Guvern, diplomatul canadian a spus ca investitorilor nu le plac schimbarile bruste.

"Referitor la recentele masuri fiscale, pot spune ca principala noastra preocupare este sa asiguram siguranta si predictibilitate pe piata economica.

Investitorilor nu le plac schimbarile bruste, coruptia si semnalele care ar putea arata ca buna guvernare este in pericol", a declarat ambasadorul Canadei.

De cealalta parte, un ministru il “trage de urechi” pe Ambasador

De cealalta parte, ministrul Ilan Laufer critica aspru ceea ce el numeste implicarea Ambasadorului in treburile interne ale Romaniei.

“Prin declaratia si comportamentul dumneavoastra, va implicati in politica interna a Romaniei, ceea ce va este strict interzis prin Conventia de la Viena, Constitutia Romaniei si legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei, si ma gandesc ca este reciproc valabila: "f) sa declare sau sa participe la greve, precum si la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic", ceea ce este, evident, in afara statutului dumneavoastra de diplomat.

Nu doar ca va puneti intr-o lumina prosta, dar si dezinformati. Prin urmare instigati la o ruptura in societatea romaneasca. Atata vreme cat nu spuneti cu subiect si predicat care paragraf sau litera din aceste legi va ingrijoreaza si citez: "Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces ( de evolutie pozitiva). De aceea intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor”.

Care protestatari? Unii sunt pro altii sunt contra! Aceste afirmatii nu doar "par", ci sunt lozinci lipsite de fond si forma! Eu, fiind "ingrijorat", v-am mentionat clar cu subiect si predicat care este articolul si legea pe care dumneavoastra le incalcati cu aceste afirmatii nefericite si anti constitutionale”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri