Florian Bodog, contestatul Ministru al Sanatatii, incapabil sa ofere intr-un an minimul de medicamente necesar pentru mai multe afectiuni, a declarat ca nu considera “etic si normal” ca medicii de familie care protesteaza impotriva birocratiei din sistemul de sanatate “sa foloseasca pacientii in negocieri”.

El precizeaza ca a identificat solutiile la problemele pe care le aveau medicii in ceea ce priveste birocratia. Ministrul se plange, de asemenea, ca desi a suplimentat bugetul pentru medicina primara, tot medicii sunt cei nemultumiti.

Medicii de familie protesteaza, incepand de miercuri, 3 ianuarie, fata de birocratia din sistemul de sanatate, urmand sa nu mai acorde servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, astfel incat pacientii nu vor mai primi trimiteri si retete compensate.

In urma deciziei medicilor de familie, pacientii vor trebui sa plateasca pentru consultatii, dar si sa achite integral retetele eliberate de aceste cadre medicale.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunta ca incepand de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene.

Citeste si:
Este anul 2025, se comemoreaza 10 ani de la Colectiv
Este anul 2025, se...

"Din pacate, nu avem motive sa renuntam la aceasta decizie. Nu am obtinut decat niste promisiuni pentru rezolvarea problemelor cu care medicii de familie ne confruntam. Nu am vrut sa se ajunga aici, dar noi platim in continuare chirie, asistente si multe dari, fara sa incasam nimic. Vom consulta oamenii, adica vom face actul medical, asa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi insa si medici care vor incasa consultatiile, pentru ca nu fac fata cheltuielilor. Din pacate, nu putem acorda trimiteri si retete compensate, pentru ca aceasta este o obligatie a Casei, nu a noastra. Vom da retete simple, prin care pacientii trebuie sa-si cumpere medicamentele", a declarat, marti, pentru Mediafax, Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Medicii de familie au protestat in data de 15 noiembrie 2017 in Piata Victoriei fata de birocratia din sistemul medical, acuzand faptul ca din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt pusi in situatia de a neglija actul medical.

Reamintim faptul ca spitalele din Romania nu au primit investitii infime in 2017 si, mai rau, din cauza conducerii defectuoase a Ministerului, nu au existat nici medicamente pentru boli grave.

Auto se implică în reparația a 50 de ventilatoare medicale" href="https://www.wall-street.ro/articol/Sanatate/253657/covid-19-industria-auto-se-implica-in-reparatia-a-50-de-ventilatoare-medicale.html" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Recommended Article In Article', 'click', 'COVID-19 | Industria Auto se implică în reparația a 50 de ventilatoare medicale']); return true;" class="inArticleNew clearfix">
Citeste si:
COVID-19 | Industria Auto se implică în reparația a 50 de...
COVID-19 | Industria Auto se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ziua de sărbatorire a comunității maghiare în România mai are de așteptat
Setari Cookie-uri